29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusStroe: Salut revenirea lui Tăriceanu în PNL

Stroe: Salut revenirea lui Tăriceanu în PNL

Fostul ministru liberal de Interne Radu Stroe salută decizia de revenire în PNL a lui Călin Popescu Tăriceanu, menționând că fostul premier este cel care a condus un guvern PNL și tot el este cel care a consolidat partidul, „iar PNL are nevoie de minți lucide pentru bătăliile din acest an”.

„Această veste a revenirii lui Călin Popescu Tăriceanu în Partidul Național Liberal mă bucură și salut această decizie. Nimeni nu poate nega importanța pe care Călin Popescu Tăriceanu o are pentru PNL și pentru succesele pe care partidul le-a avut în toți anii aceștia. Călin Popescu Tăriceanu este cel care a condus un guvern PNL și tot el este cel care a consolidat partidul”, afirmă Stroe.

Potrivit acestuia, este nevoie de revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu, de o revigorare a partidului la nivel de conducere în perioada următoare.

„PNL are nevoie de minți lucide pentru bătăliile din acest an, de oameni cu experiență, de liberali adevărați. Iar Călin Popescu Tăriceanu este fără îndoială unul dintre aceștia. După europarlamentare trebuie să ne așezăm și să punem cărțile pe masă pentru a vedea ce trebuie făcut pentru a obține ce ne-am propus”, se arată în comunicatul semnat „Radu Stroe, vicepreședinte PNL”.

BPN al PNL a decis, în urmă cu câteva luni, excluderea lui Radu Stroe din formațiune, dar decizia finala a fost amânată de Delegația Permanentă.

Vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că salută decizia președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a reveni în partid și că acesta are „experiența necesară pentru bătăliile pe care PNL le va da în acest an”.

El menționează că Tăriceanu are experiența necesară pentru bătăliile partidului din acest an.

„În acest an electoral este foarte bine venită revenirea lui Tăriceanu, el având experiența necesară pentru bătăliile pe care PNL le va da în acest an. PNL are nevoie de liberali adevărați într-un an electoral esențial pentru România și pentru viitorul partidului”, a mai afirmat vicepreședintele PNL.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

„Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitația de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susține candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parțiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deși inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid și a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că știrea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acțiune diversionistă a PSD, care intenționează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moțiunii de cenzură.

Președintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deține, nu a invitat și nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizația liberală.

„La Satu Mare, ca președinte interimar al Organizației Județene Satu Mare, nu am invitat și nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizația noastră. Menționez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii”, menționează Virgil Enătescu, în comunicatul transmis joi de PNL.

„Am luptat, lupt și voi lupta împotriva divizării PNL la nivel național. Nici cei din Organizația Satu Mare nu sunt toți de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizația noastră”, continuă el.

Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord „cu păstrarea și relansarea USL la Satu Mare și de la Satu Mare”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente