Acasă Locale Stiri Satu Mare Structura și componența noului Guvern a fost votată în unanimitate de CExN...

Structura și componența noului Guvern a fost votată în unanimitate de CExN al PSD

CExN al PSD a votat, duminică, cu unanimitate de voturi, structura și componența Guvernului Ponta 4, fără Liviu Dragnea vicepremier, printre miniștrii noi ai PSD numărându-se Ionuț Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel și Liviu Pop.

Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier, această funcție urmând a fi deținută de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmând să dețină doar portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit listei de miniștri prezentată de Ponta, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanțelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusă Grațiela Gavrilescu (PLR).  PLR va mai avea un ministru în persoana lui Andrei Gerea, care va deține portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care îl va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educația a fost cedată PC, care îl va propune pe Sorin Câmpeanu. La Comunicații a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi deținut de PSD, care îl va propune pe deputatul Ionuț Vulpescu.

Ministerul Românilor de Pretutindeni se va păstra și în viitorul guvern, acesta urmând să fie deținut de senatorulAdrian Anghel. De asemenea, se va menține și portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente