Acasă Utile “Sunt doar 80 de cazuri in lume, vezi ceva inedit

“Sunt doar 80 de cazuri in lume, vezi ceva inedit

Sunt 80 de cazuri de progeria (imbatranirea prematura) inregistrate oficial in lume iar adolescentul Ali Hussain Khan este unul dintre ele.

La 14 ani, Ali Hussain Khan, din India, arata ca un bunic de 70 de ani. Din cauza afectiunii rare de care sufera imbatraneste de 8 ori mai repede ca o persoana normala cu fiecare an ce se scurge, relateaza Sunday People.
Toti cei 6 frati ai lui, nascuti cu aceeasi boala, au murit, ultimul la varsta de 24 de ani. Insa Ali spera ca un miracol se va produce si se va gasi un leac pentru cazul sau.
Parintii sai, Nabi Hussain Khan, de 50 de ani si Razia, 46 de ani, sunt din Bihar, cea mai saraca regiune din India. Cei doi sunt verisori primari si au fost fortati sa se casatoreasca intr-un mariaj aranjat de parinti in urma cu 32 de ani.

Cu toate acestea cuplul mai are doi copii care nu sunt atinsi de aceasta boala.
Progeria infantila se numeste si sindromul Hutchinson-Gilford Progeria. Este o boala foarte rara care consta in accelerarea peste masura a unor simptome ale batranetii.

Este o maladie genetica, ce apare sporadic si atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou nascuti. Imbatranirea incepe cam la varsta de 4 ani, si la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale imbatraniri. Multi dintre copii mor inainte de 14 ani.
“Imi doresc sa traiesc si sper ca sa se gaseasca un leac pentru aceasta boala. Nu mi-e frica de moarte, dar parintii mei au suferit mai mult” a spus Ali Hussain Khan
Persoana care a trait cel mai lung cu aceasta boala a fost Leon Botha, care a decedat la varsta de 26 de ani in 2011.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente