duminică, iunie 4, 2023
AcasăPoliticaLocalSurse: Mircea Govor ar fi primit două avize negative de la ORNISS....

Surse: Mircea Govor ar fi primit două avize negative de la ORNISS. Cine va ocupa funcția de prefect la Satu Mare?

Numirea președintelui interimar al PSD Satu Mare, Mircea Govor, ca prefect al județului Satu Mare, pare că nu va mai avea loc. Surse din interiorul partidului ne-au spus sub protecția anonimatului că dosarul domnului Mircea Govor ar fi primit aviz negativ în două rânduri de la ORNISS – Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat. Mircea Govor infirmă aceste informații obținute pe surse. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că el nu are cunoștință de aceste avize, la fel și partidul din care face parte.

”Eu nu știu. În viața mea nu am primit așa ceva (n.r. Aviz negativ). Mie nu mi-a zis nimeni așa ceva, numai ce am văzut pe site-uri. Nici nu m-a înștiințat cineva de așa ceva. Dar nici nu intru în asemenea speculații că nu e cazul”, ne-a spus Mircea Govor.

Jurnaliștii de la G4media notează într-un articol ( https://www.g4media.ro/surse-numirea-baronului-psd-mircea-govor-ca-prefect-de-satu-mare-blocata-din-cauza-avizelor-negative-de-la-serviciile-de-informatii-el-a-fost-achitat-in-2021-intr-un-dosar-de-santaj.html#.YehpnsqduGI.whatsapp) publicat miercuri, 19 ianuarie 2022, că numirea lui Mircea Govor în funcția de prefect al județului Satu Mare a fost blocată chiar de premierul Nicolae Ciucă după ce avizele venite de la serviciile secrete ar fi relevat existența unor probleme de integritate.

”Postul este al PSD-ului, votat în coaliție. E postul PSD-ului. Și prefect va fi cineva de la PSD. C-oi fi eu, că-a fi altcineva.. Eu rămân favorit, dar asta hotărăște prim-ministrul. El numește prefecții, nu alții. ”, a declarat pentru Jurnalul de Satu Mare, Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare.

Potrivit legislației, pentru ca o persoană să poată fi numită în funcția de prefect e nevoie de avize de la SRI și structura informativă a Ministerului de Interne, deoarece prefectul este reprezentantul direct al guvernului în teritoriu. Reamintim faptul că Mircea Govor a fost achitat definitiv în luna martie a anului trecut într-un dosar în care a fost acuzat de trei fapte de șantaj în care primise în primă instanță o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

Situație similară și la PSD Vrancea

Conform jurnliștilor de la puterea.ro, în aceeași situație se află și prefectul propus de PSD Vrancea. Potrivit publicației https://www.puterea.ro/premiera-in-administratia-din-romania-un-prefect-propus-la-vrancea-de-psd-primeste-aviz-negativ-de-la-serviciile-de-intelligence/ , omul de afaceri Victor Roman a primit aviz negativ de la serviciile de intelligence.

De altfel și ministrul Afacerilor de Interne, Lucian Bode, afirma la finalul unei ceremonii de instalare a prefecților că restul numirilor se vor face după ce se vor primi toate confirmările de la instituţiile statului care au această obligaţie de validare a candidaturilor.

Nemulțumiri în cadrul organizației locale

Aceleași surse ne-au mai spus că unii membri din organizația locală ar fi nemulțumiți de faptul că numirea prefecților a început încă dinainte de Crăciun, în timp ce la Satu Mare nu se mișcă nimic în această direcție, dar nici în cea a numirii secretarilor de stat, fiind numit până acum doar un secretar de stat în persoana domnului Gheorghe Cârciu.

Aceștia nu neagă experiența liderului Govor în politică, însă s-ar simții faptul că organizația este condusă de un președinte interimar. Unii cred că Mircea Govor ar putea ceda postul de prefect UDMR-ului, în schimbul obținerii altor posturi. La nivel local s-ar dori rămânerea în opoziție și semnalarea unor eventuale derapaje comise de ceilalți jucători politici, fapt care ar fi imposibil de realizat în cazului unei alianțe.

Una peste alte, notăm că până în prezent, din cei 42 de prefecţi, au fost numiţi de la momentul negocierii politice, 19 prefecţi, urmând ca restul 6 să fie numiţi în şedinţele viitoare de Guvern. Un număr de 17 prefecți nu se schimbă în urma deciziei luate la nivel de coaliție.

Cât despre momentul în care se va face numirea la nivelul județului nostru, Mircea Govor a spus că nu are cum să știe ce face prim-ministrul, că nu îi face dumnealui agenda.

”Nu știu. Nici nu m-am ocupat de așa ceva. La nivel național sunt 13 poziții de prefect care trebuie rezolvate și vreo 27 de subprefecți și cum ar fi ca toată ziua – bună ziuz toți președinții de organizații din țară să tot de-a telefon să tot întrebe. Atunci nu mai lucrează nimic nimic, stau toți numai pe telefoane”, a mai spus Mircea Govor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente