Acasă Locale Suspecți în cazul unui furt de motorină, reținuți de polițiști tasnadeni

Suspecți în cazul unui furt de motorină, reținuți de polițiști tasnadeni

Polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Orașului Tășnad au depistat principalii suspecți în cazul sustragerii a peste 1.000 litri de motorină dintr-un rezervor de stocare, aparținând unei societăți cu sediul în localitatea Cig. Trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore în Arestul Poliției. Administratorul societății păgubite, un bărbat de 60 de ani, a sesizat Poliția, reclamând că pe timp de noapte, persoane necunoscute au pătruns în incinta unității și forțând sistemul de închidere al rezervorului au sustras 1.150 de litri de motorină. La scurt timp toți cei cinci suspecți în cazul acestui furt, au fost identificați de polițiștii de investigații criminale din Tășnad, sprijiniți de agenții de siguranță publică. Din ancheta derulată a rezultat că, inițial, au pătruns în incintă doi dintre suspecți, Ioan K., de 22 de ani și Dan M., de 29 de ani, ambii din Cig, și au furat cantitatea de 80 de litri de combustibil. Ulterior, au revenit în aceeași locație cu autoturismul unuia dintre suspecți, pentru a putea sustrage și transporta o cantitate mai mare de motorină. Alături de primii doi tineri, au fost cooptați în activitatea infracțională și Levente K., de 36 de ani, din Ungaria și Csongor D., de 31 de ani, din Satu Mare, rolurile împărțindu-se, astfel încât unii dintre suspecți supravegheau zona, evitând astfel să fie surprinși în timpul comiterii faptei. De această dată cei patru bărbați au furat 1.050 litri de motorină, cantitate ce a fost vândută în Cig și în municipiul Satu Mare.

Mai mult, polițiștii au stabilit că suspecții au beneficiat și de complicitatea paznicului, un bărbat de 48 de ani, de asemenea din Cig. Matei G. lucra ca îngrijitor la o fermă zootehnică ce funcționa în aceeași incintă cu societatea păgubită, bărbatul asigurând și paza locației. Au fost reținuți în Arestul Inspectoratului pentru 24 de ore, Ioan K., de 22 de ani, Dan M., de 29 de ani, dar și paznicul, Matei G., de 48 de ani, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă. Ceilalți doi suspecți, Csongor D. și Levente K. se sustrag urmăririi penale, polițiștii continuând cercetările în vederea prinderii și reținerii acestora pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Și un localnic din Pișcolt a reclamat la Postul de Poliție din comună că i-a fost sustrasă de pe o parcelă cantitatea de aproximativ 500 kg lucernă, apreciind valoarea prejudiciului ce i-a fost cauzat la suma de 500 lei. Polițiștii i-au prins pe suspecți și i-au recuperat părții vătămate întreaga cantitate de lucernă furată. Doi consăteni, de 26 și 31 de ani, au fost cei care, la miezul nopții, au încărcat lucerna în căruțele trase de cai și au folosit-o ca hrană pentru animalele din propriile gospodării. Când fapta lor a fost descoperită de polițiști, cei doi tineri i-au restituit proprietarului o cantitate de lucernă echivalentă cu cea pe care au furat-o, reparând astfel integral paguba creată.

Gheorghe V și Daniel M., din Pișcolt, s-au ales însă cu dosare penale pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente