Acasă Locale Stiri Satu Mare Sute de invitați la Balul Codrenilor

Sute de invitați la Balul Codrenilor

balul codrenilor (1)

Asociația Codrenii a organizat duminică prima ediție a “Balului Codrenilor”. Evenimentul a reunit la un loc codrenii de suflet din județ dar și pe cei din Maramureș, la o întîlnire cu multă voie bună, muzică codrenească și bucate alese.

N-au lipsit artiștii de marcă din zonă ca  Leontina Dorca, Carmen Sas, Malvina Madar Iederan, Ionică Hainal și orchestra dar și mulți alți artiști amatori.

Președintele Consiliului Județean , Adrian Ștef a onorat invitația organizatorilor declarând că încurajează manifestările care promovează tradițiile locale.

Asociația culturală Codrenii, a reușit deja reânvierea  câtorva obiceiuri vechi din acestă zonă precum Mersul pe digănie, la Hodișa, Danțu la șură de la Soconzel, a precizat președintele asociației Ioan Costescu.

balul codrenilor (2)

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente