Acasă Locale Stiri Satu Mare Sute de sătmăreni au participat astăzi la mitingul de solidaritate cu familia...

Sute de sătmăreni au participat astăzi la mitingul de solidaritate cu familia Bodnariu

miting-satu-mare-norvegia-4Sute de sătmăreni au participat astăzi, 23 ianuarie, la mitingul de solidaritate cu familia Bodnariu, acțiune organizată pe platoul din Piața 25 Octombrie de Alianța Bisericilor Evanghelice din Satu Mare. Dintre oficialități, la eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

„Prin această acțiune dorim susținerea celor șapte familii din Norvegia care și-au pierdut copiii. Este vorba despre familiile Bodnariu, Nan, și alte cinci familii de români. De asemenea, milităm pentru susținerea valorilor creștine. Copiii trebuie să crească împreună cu părinții, iar părinții trebuie să fie împreună cu copiii lor. Alături de alți creștini, vreau să vă spun că și în Oradea se organizează astăzi un asemenea protest, în alte orașe a fost deja sau urmează să se organizeze, vrem să fim o voce unică, să spunem că noi credem în valorile acestea și de asemenea credem că Dumnezeu este cel care poate să intervină și să refacă unitatea fiecărei familii”, a declarat pastorul Bisericii Baptiste „Betel” din Satu Mare, Mihai Micula, în fața sutelor de sătmăreni, care au venit astăzi în centrul orașului pentru a se alătura acestei cauze.

Mitingul de solidaritate a începul cu câteva minute după ora 12.00 cu o rugăciune pentru familiile greu încercate de pierderea copiilor și a continuat cu cântări bisericești intonate de fanfara prezentă în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, dar și cu luări de cuvânt din partea organizatorilor și invitaților acestora.

Pe lângă reprezentanții Bisericilor Evanghelice din Satu Mare, la acțiune au participat și preoții ortodocși Sorin Galiș și Tiberiu Vălean.

În luarea de cuvânt, președintele CJ, Adrian Ștef a declarat că s-a alăturat acestui protest „deoarece este inadmisibil ceea ce se întâmplă cu această familie. În mod abuziv, serviciile sociale din Norvegia le-au luat copiii. Este un lucru care după părerea mea este condamnabil. Eu cred că copiii, în formarea lor ca indivizi au nevoie de cei doi părinți, au nevoie de familie, au nevoie de dragostea familiei, au nevoie de modelele celor doi părinți, au nevoie de a avea o dezvoltare echilibrată, și cred că acest lucru se poate face doar în sânul familiei”.

Drama familiei Bodnariu a început la mijlocul lunii noiembrie 2015, în momentul în care autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei au preluat cei cinci copii ai familiei, invocând criterii religioase și de corecție aplicată minorilor. Tatăl, Marius Bodnariu, cetățean român, este căsătorit cu o femeie din Norvegia, Ruth Johanne Bodnariu.

În ultimele două luni au avut loc mai multe discuții între conducerea Ministerului Afacerilor Externe și ambasadorul Norvegiei la București, Tove Bruvik Westberg, în cadrul cărora a fost reiterată de ambele părți importanța unei cooperări susținute în cazul familiei Bodnariu.

Și ambasadorul român la Oslo a avut discuții la Ministerul norvegian de Externe și la Ministerul Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale din Norvegia, unde a propus o cooperare politică pentru gestionarea cazului Bodnariu, reamintind propunerea privind integrarea copiilor în familia extinsă a tatălui.

miting-satu-mare-norvegia-6

miting-satu-mare-norvegia-5

miting-satu-mare-norvegia-4

miting-satu-mare-norvegia-3

miting-satu-mare-norvegia-2

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente