29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleSute de Ucraineni fug în Vest prin Vama Petea

Sute de Ucraineni fug în Vest prin Vama Petea

Poliția de Frontieră anunță că în cursul zilei de joi, 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

De altfel și sătmărenii din localitățile învecinate cu Halmeu ne-au spus că în cursul zilei de joi au văzut pe șosele foarte multe autoturisme înmatriculate în Ucraina.

Oamenii fug din calea atacurilor și asta reiese și din traficul înregistrat în punctele de frontieră de la granița României cu Ucraina.

În vama Halmeu traficul a fost în parametri normali, însă în PTF Petea s-au prezentat sute de ucraineni pentru a ieși din țară. Oamenii se refugiază în Vestul Europei. Unii dintre ei ar dori să ajungă în Cehia ori Polonia.

În după amiaza zilei de azi, preț de câteva zeci de minute timpul de așteptare a fost aproximativ o oră, pe sensul de ieșire din de țară.

În aceste momente, în PTF Petea, timpul de așteptare pe sensul de ieșire din țară este de aproximativ 40 de minute.


“Reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcție de evoluția acesteia.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale”, transmite Poliția de Frontieră.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente