Acasă Locale Stiri Satu Mare Tăriceanu: Candidații de centru-dreapta sunt "toți niște marionete ale lui Băsescu”

Tăriceanu: Candidații de centru-dreapta sunt „toți niște marionete ale lui Băsescu”

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că toți candidații partidelor de centru-dreapta sunt „niște marionete ale lui Băsescu”, care ”nu vor face altceva decât să continue” regimul acestuia.

„Românii sunt chemați să facă, la prezidențiale, o alegere deloc simplă. Există o abundență de candidați pe zona de centru-dreapta care sunt, toți, niște marionete ale lui Băsescu, și care nu vor face altceva decât să continue regimul lui Băsescu într-una din formele pe care le-am mai văzut în ultimii ani”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Oradea,Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că, spre deosebire de ceilalți candidați, el se consideră „nu neapărat ca om de centru”, ci doar ca liberal.

„Eu mă poziționez nu neapărat ca om de centru, ci ca un om care sunt liberal. Nu sunt nici de stânga, nici altceva, sunt liberal. A fi liberal înseamnă mai mult decât a fi de dreapta, înseamnă mai mult decât atât. Liberalismul modern înseamnă nu numai drepturile individuale și libertăți pentru cetățeni, înseamnă sigur și economie de piață, dar înseamnă și responsabilitate socială. Așadar, eu mă adresez și celor care pot fi de dreapta, și celor din zona de centru-stânga, acolo unde se presupune că un om caută mai degrabă protecție socială”, a adăugat Tăriceanu.

Fostul premier a spus, totodată, că prin protecție socială nu înțelege „o anumită formă cu cei care pot să muncească și nu vor să muncească, vor să stea acasă și să primească ajutoare”, ci „o anumită formă de protecție socială adaptată stilului și modelului social european”.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că vizează toate segmentele electoratului, mai ales că a demonstrat în activitatea sa de premier că s-a preocupat de toate clasele profesionale și sociale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente