Acasă Locale Nationale Tăriceanu, despre ministerele PLR: Ne gândim la Finanțe, Transporturi, Economie, Educație, Cultură

Tăriceanu, despre ministerele PLR: Ne gândim la Finanțe, Transporturi, Economie, Educație, Cultură

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Antena 3, despre posibilele portofolii pe care PLR le-ar viza, în cazul remanierii, că ”se gândesc la Finanțe, Transporturi, Economie, dar și alte ministere, precum Cultura sau Educație și că marți sau miercuri se vor ști mai multe în acest sens.

”Prezența liberalilor în Guvern îi face pe oameni să se gândească la ministerele economice. Suntem într-o discuție, cu premierul, dar la nivelul principiilor”, a spus președintele PLR la Antena 3, adăugând că ponderea va fi probabil de două ministere.

”Suntem în discuții, nu am încheiat negocierea. Ne gândim la Finanțe, Transporturi, Economie, dar sunt și alte ministere unde ar fi utilă o prezență liberală, Învățământ, Cultura”, a precizat Tăriceanu.

El a adăugat: ”Marți, miercuri, vom ști mai multe în acest sens, deși firesc ar fi să așteptăm decizia UDMR, pe 13 decembrie. Am discutat calendarul cu premierul Ponta, inițial fuseseră niște date mai apropiate”, a mai declarat Tăriceanu, precizând că ”această problemă trebuie rezolvată cât mai rapid, dar trebuie să se aștepte decizia UDMR”.

Premierul Victor Ponta a declarat, marțea trecută, că UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii de miniștri, el arătând că nu a discutat cu liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu care anume vor reveni acestei formațiuni.

El a spus că PLR va primi categoric portofolii, în conformitate cu principiul de funcționare al coaliției de guvernare.Întrebat dacă PLR va primi portofolii, Ponta a răspuns: „Categoric da, iar principiul de funcționare al coaliției îl cunoașteți și rămâne în vigoare și anume și UNPR și PC și PLR vor avea câte două portofolii de miniștri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul și după aceea o să discutăm de restructutarea Guvernului”.

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor în viitoarea structură guvernamentală urmează să revină PSD într-o formă comasată.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente