Acasă sus Funcția vacantă de sef al IPJ Satu Mare își prelungește agonia

Funcția vacantă de sef al IPJ Satu Mare își prelungește agonia

politia romanaÎncepând din dată de16.09.2014, comisarului șef de poliție doctor Taloș Constantin Ioan, șef al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, îi încetează raporturile de serviciu cu Poliția Română prin pensionare”, scriau ziarele la aceea vreme.

Din exteriorul  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare aveai impresia că totul se depresurizează, doar au scăpat de ,,șeful cel mare”

Asta este ceea ce se putea interpreta deafara, întrucât în interior deabia de atunci începea încordarea și ,,goana” după ,,jilț”, funcție care făcea cu ochiul la mulți și a căror ideal era de la intrarea în poliție.

-A existat o perioada până după turul al doilea al prezidențialelor în care un domn  adjunct de la  Poliția Mun. Satu Mare, afirmă nonșalant prin urbe că susținerea să pentru  ascensiune este cea mai viabilă, dar probabil evenimentele din noiembrie au fost un sfetnic bun pt a medita că trecutul nu-l recomandă atât de sus, despre acest domn numai de bine.

În schimb prin satul nostru mare tot mai abitir se vehiculează nume de persoane care au contactat deja febra cursei pentru ,,jilțul” de la IPJ Satu Mare și întrucât noi nu suntem atât de secretoși ne-am gândit să dezvăluim și cititorilor noștri unele din  numele preadistinsilor domni,  că doar sunt plătiți și din contribuțiile dumneavoastră stimați cititori, iar aceștia ar cam fi după cum urmează:

– La poziția nr. unu, dar asta nu denotă că ar fi și alesul, îl menționăm pe domnul cms șef Vlad Florentin, asta din respect pentru că în prezent este împuternicit la comandă IPJ Satu Mare și pe lângă problematica specifică al instituției acesta a avut și ghinionul evenimentului  din 10.11.2014, omorul de pe digul răului Someș, poate că o încercare pentru funcția la care este pretendent. D-l. Vlad Florentin este absolvent al Facultății de Mecanică, până în anul 1994 lucrând că și inginer. În anul 1994 a fost angajat din sursă externă cu grad de locotenent . Din anul 1994 până în anul 2005 a lucrat la poliția rutieră și investigarea fraudelor (economic). În anul 2006 a absolvit cu diplomă de licență Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș”, iar un an mai târziu a absolvit cu diplomă și cursurile masterale de drept.  Din anul 2005 până dată de 16.09.2014 a fost adjunctul șefului IPJ Satu Mare, iar de la aceea dată este împuternicit la comandă IPJ Satu Mare, pe motivul pensionarii  fostului șef al inspectoratului.

-Alt pretendent la maximă funcție din IPJ Satu Mare, este d-l. chestor (general)Tăut Ioan Liviu, absolvent al Școlii de Ofițeri  al MAI, Băneasa, promoția 1987. La terminarea școlii de ofițeri a fost repartizat la Poliția Mun. Baia Mare , Biroul Judiciar unde a lucrat până în anul 1992, după care a lucrat în cadrul D.G.I.P.I (doisun”sfert) până în anul 1993.Pentru puțin timp în anul 1993 a lucrat la Serviciul de Prevenire și Combatere a Fraudelor(economic), 1993-1994 ofițer în cadrul Serviciului Managemant Resurse Umane, 1994-1996 șef Serviciu Managemant Resurse Umane, 1996 -2005 șef Serviciu Ordine Publică Ipj Maramureș, 2005 – 2010 șef la IPJ Satu Mare, 2010 – 2011 șef IPJ Maramureș, 2011- 01.04.2013 a îndeplinit funcții de rector al Academiei Române de Poliție, pe urmă Director la Casă Sectorială de Pensii al MAI, iar din dată de 01.04.2013 a revenit la Satu Mare, dar de dată această că și adjunct  al șefului IPJ Satu Mare. D-l. Chestor este absolvent și al multor alte cursuri de specializare în drept și proesie, profesor universitar, a urmat cursurile de doctorat la Universitatea ,,Vasile Goldiș” Arad al cărei profesor universitar a fost și este și în prezent, iar în anul 2006, după susținerea lucrării de doctorat în față comisiei de examinare și a câtorva invitați să asiste, a obținut titlul de  doctor în drept la Universitatea Babeș Bolyai. De la revenirea la IPJ Satu Mare până la 15.09.2014 a fost  adjunct al  cms. șef Taloș Constantin, care s-a pensionat,  iar în prezent este adjunct al cms. șef Vlad Florentin, care este împuternicit la comandă IPJ Satu Mare.

-Se pregătește de start și d-l. cms. șef Mureșan Marius, despre care se scria într-un articol la dată de 04.09.2013 din publicația Cotidianul că ar avea inclusiv sprijinul  unui membru potențat  din familie să ajungă măcar adjunct, dar zic unii din proximitatea domniei sale că dacă s-ar putea, de ce nu chiar șef.  Acesta este absolvent al Școlii de Subofițeri de Poliție, ulterior al Facultății de Drept, al cursurilor de masterat în drept și este Doctor în Drept cu diplomă obținută la o Facultate din Republica Moldova.   Înainte de a fi făcut ofițer a lucrat ajutor șef post, ultima dată  în com. Certeze, unde datorită calităților sale administrative  s-a implicat  inclusiv în marcarea delimitării carosabilului rutier, (borduri, podețe), pentru o mai bună fluentă, ceea ce a fost remarcat de potentații vremii. Pregătindu-se continuu pentru progres profesional, unii afirmă că acesta la un moment dat a luat inclusiv lecții de dicție în particular. După ce a fost trecut în corpul ofițerilor a ocupat mai multe funcții cum ar fi, coordonator instructor poliția de proximitate, în cadrul Serviciului Ordine Publică, din luna decembrie 2009 a fost adjunct șef Poliția Mun. Satu Mare, iar din anul  2010 până în prezent este șef Serviciu Ordine Publică din cadrul IPJ Satu Mare.

 -Un alt pretendent, dar de această dată provenit din ,, vârful de lance” al oricărei poliții din lume, este cms. șef Zbona Adrian. Absolvent al Academiei de Poliție promoția 1990, licențiat în drept, absolvent al cursului de masterat în drept și al altor cursuri profesionale polițienești, de la terminarea Academiei a lucrat în Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Județean de Combatere a Crimei Organizate. Din anul 2009 până în prezent este șeful Poliției Mun. Satu Mare, misiune grea raportat la infracționalitatea de pe rază municipiului.

-Continuând înșiruirea pretendenților ne oprim și asupra unui lucrător de poliție care ar schimbă macazul din servicii pentru a reveni în poliție, dar la nivel înalt.  Acesta este cms. șef Buzilă Olimpiu, absolvent al unei facultăți de mecanică, angajat în IPJ Satu Mare în anii 1990 că și ofițer operativ în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (economic), ulterior a lucrat și la Biroul de Investigații Criminale, iar într-o perioada a fost și lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din IPJ Satu Mare. Din anul 2005 până în prezent lucrează că ofițer specialist principal I în cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Satu Mare, între timp fiind și absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității ,,Vasile Goldiș” Arad precum și al unui curs de masterat în drept în cadrul aceleași facultăți.

-În anumite cercuri mai restrânse inclusiv cms. șef Maxim Vasile Daniel a afirmat că ar fi interesat de această funcție vacanță. Din informațiile primite de la  diverse surse acesta este  absolvent al Facultății de Mecanică Agricolă Timișoara, ulterior după anul 2005 a absolvit și Facultatea de Drept ,,Vasile Goldiș” precum și un curs de masterat la aceeași acultate.  După 1990 a fost angajat că instructor în cadrul Corpului Gardienilor Publici Satu Mare, ulterior a fost angajat la IPJ Satu Mare, lucrând pentru scurt timp la Biroul Judiciar, apoi la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate din IPJ Satu Mare, iar în  perioada 2003-2005 a activat că ofițer în cadrul D.N.A. și în perioada 21.10.2005 – 01.11.2006 a fost  împuternicit la comandă Serviciului Teritorial Cluj al DGA. De la 01.11.2006 până la 15.12.2011 a fost șef I.J.P.Frontieră Satu Mare, după care inspectoratul s-a desființat.  Din luna ianuarie 2012 până în prezent este șeful Serviciului Teritorial Poliției de Frontieră Satu Mare.

-Ultimul din înșiruirea noastră și nu pentru că are cea mai mică unctie, dar lista la propriu rămâne deschisă, ar fi cms. Lungu Sorinel, cunoscut și ,,Sorinelu Maicutii’’. Acesta în prealabil a fost angajat direct gardian la Penitenciarul Satu Mare de unde ulterior s-a mutat la IPJ Satu Mare unde a lucrat agent de siguranță publică la Poliția Mun. Satu Mare și agent la Serviciul Investigarea Fraudelor (economic). Ulterior absolvind Facultatea de Științe Economice a fost avansat ofițer lucrând în continuare la Investigarea Fraudelor. Acesta a participat peste vremuri la unele concursuri pentru ocuparea anumitor funcții de conducere dar asta ia adus numai neplăceri. În prezent fiind ofițer, șef de schimb, la Biroul Siguranță Publică de la Poliția Mun. Satu Mare.

Dar să nu omitem nici faptul că și funcția de șef Poliție Mun. Cărei este vacanță, asta că rezultat al trecerii în rezervă a cms. șef Chiș Radu, dar acest subiect precum și altele despre pretendenții funcției de șef IPJ  vor fi obiectul altor articole.

Unii dintre cei de mai sus  știu ce înseamnă să fii șef,au fost la nivel înalt și sunt, alții nu, idealul lor comun ar trebui să fie siguranță și liniștea cetățeanului, care ar trebui să-i unească, dar oare în asemenea împrejurări îi unește, că acest deziderat să se înfăptuiască întocmai?

Să sperăm că da.

Scris de – Haiduc  Sorin  Dorel

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente