Acasă Locale Taxa pentru botoșeii de unică folosință în SJU nu condiționează accesul vizitatorilor

Taxa pentru botoșeii de unică folosință în SJU nu condiționează accesul vizitatorilor

Taxa de curățenie percepută de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare de 2 lei/persoană/vizită a fost instituită prin Hotărârea Consiliului Județean Satu Mare nr.98/2013 privind aprobarea unor taxe și tarife practicate de Consiliul Județean și instituțiile publice subordonate acestuia, în anul fiscal 2013.

foto

Această taxă a fost aplicată începând cu data de 5 iunie, când a fost instalat la intrarea în spital un distribuitor automat de botoșei de unică folosință pentru vizitatori și aparținători. Pentru eliberarea unei perechi de botoșei, vizitatorii trebuie să plătească 2 lei, primind din partea Spitalului un bilet înseriat. Botoșeii sunt de unică folosință, nu se pot transmite de la o persoană la alta și nici nu pot fi păstrați de la o zi la alta și sunt aruncați într-un recipient special la părăsirea spitalului.

Taxa de curățenie a fost instituită pentru prevenirea infecțiilor intraspitalicești, protejarea suprafețelor noi și reamenajate, întreținerea curățeniei la nivel de spital. Zilnic, în bugetul Spitalului Județean de Urgență intră din această taxă de curățenie 1.100 de lei.

Prin introducerea taxei de curățenie nu este condiționat accesul vizitatorilor, ci dimpotrivă, odată cu investițiile pe care Consiliul Judetean Satu Mare le-a făcut pe toate cele trei nivele, conducerea Spitalului Județean Satu Mare consideră că este chiar indicat să fie protejați pacienții și tot ceea ce s-a investit în spitalul sătmărean.

Există în Spitalul Județean de Urgență un regulament strict, dar accesul vizitatorilor nu este îngrădit, iar botoșeii de plastic de unică folosință sunt pentru a proteja întreaga investiție, la care se adaugă și faptul că sunt feriți de probleme și pacienții care sunt internați în spital pe diferite secții.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente