Acasă sus Terapie prin horticultură la Satu Mare

Terapie prin horticultură la Satu Mare

Asociația „Stea” dorește să concesioneze un teren de minim 800 metri pătrați pentru amenajarea unei grădini și a unui solar profesionist necesar implementării unui program de terapie prin horticultură ce urmează să sprijine integrarea socio-profesională a 42 de persoane fără adăpost. Această inițiativă s-a bucurat încă din primul moment de susținere din partea conducerii Primăriei Satu Mare, care a identificat deja o posibilă locație și urmează să propună Consiliului Local să accepte concesionarea respectivului teren către Asociația „Stea” pe o perioadă de 5 ani.
Acest program reprezintă elementul central al proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociația „Stea” îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 euro.
Având în vedere impactul benefic pe care proiectul urmărește să-l genereze la nivel comunitar, Asociația “Stea”, cu sprijinul SPAS și al AJOFM Satu Mare, a solicitat factorilor de decizie și autorităților sătmărene posibilitatea atribuirii unui teren în vederea implementării acestui proiect. Această inițiativă s-a bucurat încă din primul moment de susținere din partea conducerii Primăriei Satu Mare, care a identificat deja o posibilă locație și urmează să propună Consiliului Local să accepte concesionarea respectivului teren către Asociația „Stea” pe o perioadă de 5 ani.
“Acest proiect reprezintă o oportunitate importantă de schimbare pentru oamenii fără adăpost care își doresc să se integreze în societate asigurând posibilitatea sprijinirii lor printr-un proces de evoluție de la stadiul de persoană care depinde de mila și ajutorul celor din jur, la persoană ce lucrează și contribuie la buna funcționare a societății. Ne bucurăm mult de faptul că autoritățile locale au promis să susțină această inițiativă și îi mulțumim domnului primar, Dorel Coica, pentru suportul său”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului și directorul Asociației „Stea”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente