sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusTopul județelor cu cei mai mulți salariați care câștigă peste 5.000 de...

Topul județelor cu cei mai mulți salariați care câștigă peste 5.000 de lei brut pe lună

Intr-un articol publicat în ediția tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.05.2014, apare Topul județelor cu cei mai mulți salariați care câștigă peste 5.000 de lei brut pe lună: Bucureștiul are 97.000 de salariați bine plătiți, iar Mehedințiul doar 144.

Cei mai mulți salariați cu venituri de peste 5.000 de lei brut pe lună (adică duble față de salariul mediu pe economie) sunt în București, Ilfov, Cluj și Timiș, care împreună înregistrează peste trei sferturi (76%) din totalul angajaților care primesc salarii mai mari de 5.000 de lei brut pe lună, arată datele extrase din aplicația Revisal (softul salariaților gestionat de Inspecția Muncii), valabile la începutul acestei luni.

Județele care au mai puțin de 200 de salariați plătiți cu minimum echivalentul a două salarii medii pe economie sunt Mehedinți (cu 144 de salariați care câștigă peste 5.000 de lei brut lunar), Vrancea (157), Vaslui (195) și Botoșani (198).

Topul este realizat la nivel de judete  dar ar fi interesant de aflat care este topul municipiilor  din țară.Adică câte asemenea salarii sunt la nivel de municipii  de exemplu. Suntem convinsi că și municipiul nostru ar avea șanse de a intra in top și deci  de a ne mândri cu un loc fruntas.

Câte din orașele țării se pot lăuda cu un salar de citymanager de 8.084 lei pe lună,brut desigur,dar la care se adaugă sporurile de la proiect din fonduri europene  sau cel de antenă?

Poate aici chiar am avea ocazia să luăm un  loc fruntaș.Nu e de neglijat nici faptul că din cei peste 70 de angajati din aparatul propriu al primarului municipiului Carei un număr de peste 20 au salarii de peste 4.000 lei,brut desigur dar fără să ținem seama de sporurile adăugate.Oricum,potrivit datelor de la primăria Carei,salariul mediu brut  este de 968,6 euro lunar la angajații  aparatului propriu al primarului(aici).

Ce este însă cel mai important este că am putea concura pentru  recordul  absolut pe țară la capitolul salariați ai unei primării municipale din România care sunt trecuți pe statul de plată și deci încasează remuneratia aferentă  dar  nu se prezintă la locul de muncă din primărie,cum se întâmplă cu misteriosul consilier personal al primarului din Carei.

O situatie a angajărilor pe bază de Contract de Colaborare ar dezvălui însă  aspecte și mai interesante,nu numai legate de salarizare  care în aceste cazuri depășeste bine 2.000 lei lunar.

Până la publicare unei astfel de situatii așteptăm cu interes un comunicat din partea Primăriei Carei care să ne arate că domnul primar al Careiului  a reușit  să își achite datoriile către statul român și pentru care începând din 2008 are reținere de 30% pe salariul de primar .

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente