sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleTopul țărilor din care provin atacurile informatice

Topul țărilor din care provin atacurile informatice

infoChina și Indonezia sunt în fruntea unui clasament al țărilor din care provin majoritatea atacurilor informatice din lume, în timp ce România ocupă locul nouă, conform unui studiu realizat de o societate de securitate informatică americană, publicat marți. În primul trimestru din 2014, 34 la sută din atacurile informatice erau originare din China – în scădere în raport cu trimestrul patru al anului 2012, când China a fost la originea a 41 la sută din aceste atacuri informatice, conform Akamai.

„Acest declin se datorează probabil apariției Indoneziei pe locul doi al clasamentului”, arată Bill Brenner, un responsabil al Akamai, subliniind saltul realizat de această țară din Asia de sud-est, care a trecut într-un trimestru de la 0,7 la 21 la sută din atacurile informatice mondiale. Pe locul trei al clasamentului Akamai se află Statele Unite (8,3 la sută), înaintea Turciei (4,5 la sută), Rusia (2,7 la sută), India (2,6 la sută), Taiwan (2,5 la sută), Brazilia (2,2 la sută), România (2 la sută) și Hong Kong (1,6 la sută).

„Aproape 68 la sută din atacurile informatice sunt originare din regiunea Asia-Pacific-Oceania, față din 56 de la sută în trimestrul patru al 2012, fără îndoială din cauza creșterii masive înregistrată în Indonezia”, precizează Bill Brenner. Europa este la rândul său la originea a puțin sub 19 la sută din aceste atacuri cibernetice, iar America de Nord și de Sud la originea a aproximativ 13 la sută.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente