Acasă sus Transportatorii amenință că își închid firmele dacă se impozitează retroactiv diurnele șoferilor...

Transportatorii amenință că își închid firmele dacă se impozitează retroactiv diurnele șoferilor

transportatoriiiiii„Am fost împovărați de acciză, iar acum vedem o altă măsură care ne lovește.“ Romeo Dunca, acționar al com­paniei de transport de marfă Dunca Expediții, una dintre cele mai mari de pe piața locală, cu afaceri de 42 de milioane de euro anul trecut, spune că dacă ANAF va im­pozita retroactiv diur­nele șoferilor, va tri­mite în șomaj toți angajații  și va închide compania în care lucrează 700 de oameni.

„Nu mai facem nimic dacă se aplică impozitarea diurnelor. Vor să ne ia și izmenele de pe noi. Această măsură vine ca o lovitură disperată pentru acoperirea pomenilor electorale“, a declarat Romeo Dunca.

Suma plătită de companie pentru diurne și cazare pentru cursele externe se ridică la 16,7 mi­­lioane de lei în primele 11 luni ale anului trecut, iar în cazul în care aceste sume ar fi impozitate, „cheltuielile companiei din plata impozitelor ar crește, nu ar rămâne loc pentru niciun profit și astfel nu ar mai exista motivația pentru a continua afacerea“, după cum apreciază șeful companiei.

La  sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, ANAF a desfășurat mai multe controale la firmele de transport rutier în urma cărora au fost recalificate retroactiv sumele acordate șoferilor cu titlu de diurnă neimpozabilă drept venituri de natură salarială. Transportatorii rutieri au calificat măsura ca un abuz, afirmând că vor fi obligați să plătească retroactiv circa 6 miliarde de euro, ceea ce i-ar duce la faliment.

Compania Dunca Expediții transportă marfă în străinătate cu 500 de camioane, printre clienții săi fiind Automobile Dacia, Michelin, Linde Gaz și alții.

„Am fost împovărați de acciză, iar acum vedem o altă măsură care ne lovește. Deși am depus dosarul pentru recuperarea accizei, nici până acum nu am primit banii. Statul trebuie să ne dea înapoi 1,1 milioane de lei.“

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente