Acasă Locale Stiri Satu Mare Transurban țepuiți cu 13.000 de lei

Transurban țepuiți cu 13.000 de lei

transurban

Șase regii de transport public, printre care și Transurban S.A Satu Mare, au fost țepuite de firma Simplus Invest controlată de cuplul Corina și Dan Boabes. Firma Simplus Invest SRL București a intrat în insolvență, la propria cerere, pe 6 noiembrie 2015, iar tabelul preliminar al creanțelor demonstrează că “inovația” firmei – plata biletelor prin SMS – a fost o țeapă aplicată mai multor regii/societăți de transport public din țară.

Cea mai afectată regie este cea din București, RATB fiind înscrisă la masa credală cu 401.490,77 lei, în timp ce RATP Iași figurează cu 156.700,93 lei. La regia ieșeană situația este foarte încâlcită: aceasta este în insolvență de multă vreme, s-a judecat cu SIMPLUS INVEST și a obținut câștig de cauză, dar banii nu au fost încasați. Ciudat este și faptul că RATP Iași a contestat creanța trecută în tabel (Dosar nr.37241/3/2015/a4), deși administratorul judiciar FAST INSOLV SPRL (Bogdan IANCU) a acceptat exact suma solicitată.

Reamintim faptul că la începutul anului trecut, regia de transport public din Iasi a câștigat în instanță contravaloarea a sute de mii de bilete achiziționate de ieșeni prin SMS într-o perioada de șapte luni, respectiv perioada iunie – octombrie 2014. Practic, firma Simplus Invest SRL era intermediarul dintre RATP și operatorii de telefonie mobilă.

În total, este vorba de peste 70.000 euro, sumă la care se adaugă penalități. Practic, suma pe care RATP trebuie să o recupereze pentru perioada iunie 2014 – ianuarie 2015 ajunge la aproximativ 100.000 euro.

Firma bucureșteană a mai fost dată în judecată și de alți parteneri de afaceri, pe rolul instanțelor fiind deschise mai multe procese. Potrivit supervisor.ro, printre “beneficiarii” țepelor aplicate de firma familiei Boabes se mai numără Oradea Transport Local SA- 110.530,61 lei, Societatea de Transport Public SA Alba Iulia – 58.174,59 lei, Transport Calatori Expres SA Ploiești – 56.276,90 lei sau Transurban SA Satu Mare – 13.073 lei.

“Zvonul că țepele au fost asumate din start de regiile/societățile de transport este susținut și de dezinteresul manifestat de acești creditori față de derularea procedurii. Astfel, pe 4 ianuarie 2016, s-a desfășurat prima ședință a Adunării Creditorilor. Șefii de regii probabil erau încă sub influența sărbătorilor și le-ar fi fost greu să se deplaseze la București, dar un punct de vedere ar fi putut să transmită. Dar nu s-a întâmplat așa”, precizează supervisor.ro.

Următorul termen de judecată este pe 28 ianuarie 2016.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente