Acasă Locale Stiri Satu Mare Transurban țepuiți cu 13.000 de lei

Transurban țepuiți cu 13.000 de lei

transurban

Șase regii de transport public, printre care și Transurban S.A Satu Mare, au fost țepuite de firma Simplus Invest controlată de cuplul Corina și Dan Boabes. Firma Simplus Invest SRL București a intrat în insolvență, la propria cerere, pe 6 noiembrie 2015, iar tabelul preliminar al creanțelor demonstrează că “inovația” firmei – plata biletelor prin SMS – a fost o țeapă aplicată mai multor regii/societăți de transport public din țară.

Cea mai afectată regie este cea din București, RATB fiind înscrisă la masa credală cu 401.490,77 lei, în timp ce RATP Iași figurează cu 156.700,93 lei. La regia ieșeană situația este foarte încâlcită: aceasta este în insolvență de multă vreme, s-a judecat cu SIMPLUS INVEST și a obținut câștig de cauză, dar banii nu au fost încasați. Ciudat este și faptul că RATP Iași a contestat creanța trecută în tabel (Dosar nr.37241/3/2015/a4), deși administratorul judiciar FAST INSOLV SPRL (Bogdan IANCU) a acceptat exact suma solicitată.

Reamintim faptul că la începutul anului trecut, regia de transport public din Iasi a câștigat în instanță contravaloarea a sute de mii de bilete achiziționate de ieșeni prin SMS într-o perioada de șapte luni, respectiv perioada iunie – octombrie 2014. Practic, firma Simplus Invest SRL era intermediarul dintre RATP și operatorii de telefonie mobilă.

În total, este vorba de peste 70.000 euro, sumă la care se adaugă penalități. Practic, suma pe care RATP trebuie să o recupereze pentru perioada iunie 2014 – ianuarie 2015 ajunge la aproximativ 100.000 euro.

Firma bucureșteană a mai fost dată în judecată și de alți parteneri de afaceri, pe rolul instanțelor fiind deschise mai multe procese. Potrivit supervisor.ro, printre “beneficiarii” țepelor aplicate de firma familiei Boabes se mai numără Oradea Transport Local SA- 110.530,61 lei, Societatea de Transport Public SA Alba Iulia – 58.174,59 lei, Transport Calatori Expres SA Ploiești – 56.276,90 lei sau Transurban SA Satu Mare – 13.073 lei.

“Zvonul că țepele au fost asumate din start de regiile/societățile de transport este susținut și de dezinteresul manifestat de acești creditori față de derularea procedurii. Astfel, pe 4 ianuarie 2016, s-a desfășurat prima ședință a Adunării Creditorilor. Șefii de regii probabil erau încă sub influența sărbătorilor și le-ar fi fost greu să se deplaseze la București, dar un punct de vedere ar fi putut să transmită. Dar nu s-a întâmplat așa”, precizează supervisor.ro.

Următorul termen de judecată este pe 28 ianuarie 2016.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente