Acasă Locale Stiri Satu Mare „Trecut-au anii...” la Colegiul Tehnic „UNIO TRAIAN VUIA

„Trecut-au anii…” la Colegiul Tehnic „UNIO TRAIAN VUIA

„Și pentru că toate trebuiau să poarte un nume/ Li s-a spus Eminescu” (Marin Sorescu)

 Acum 165 de ani s-a născut luceafărul poeziei românești. Elevii Colegiului Tehnic „UNIO – TRAIAN VUIA” au dorit să puncteze acest moment important al literaturii române. Au organizat un moment artistic intitulat generic „Trecut-au anii…”.

Activitatea a fost deschisă de intervenția domnul director prof. dr. Popescu Vlaicu. Apoi, patru echipaje ale colegiului s-au întrecut, valorificând cunoștințele lor referitoare la viața și activitatea literară a poetului. Astfel, locul întâi a fost câștigat de echipa clasei a XI – A (Stan Ioana, Paul Erik), locul al II – lea de  echipa clasei a XII – a H (Bartha Zoltan, Szabo Ferencz), locul al III – lea de echipa clasei a IX – a A (Moldovan Mihai, Pașca Radu), iar mențiunea a fost câștigată de echipa clasei a XI – b (Pop Cătălin, Nemeș Dan). A urmat un moment artistic: recitare din lirica eminesciană și interpretarea unui poem „Pe lângă plopii fără soț”. Elevii care au asistat la activitate au putut privi desene realizate de elevii liceului, care s-au inspirat din poeziile poetului, ori au realizat portretul lui Eminescu.

Ca de fiecare dată și acum direcțiunea a sprijinit realizarea acestei activități, susținând actul artistic și felicitând elevii pentru interesul pe care îl manifestă pentru cultura națională și pe membrii Catedrei de limbă și comunicare, cei care s-au ocupat în detaliu de această manifestare.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente