Acasă Locale Nationale Iohannis: Președintele Comisiei Europene m-a asigurat de tot sprijinul, în chestiunea Schengen

Iohannis: Președintele Comisiei Europene m-a asigurat de tot sprijinul, în chestiunea Schengen

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că acesta l-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spațiul Schengen.

Klaus Iohannis a afimat că a discutat cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker și ”au același punct de vedere, pe tematica Schengen”.

”Domnul președinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spațiul Schengen”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va continua discuțiile cu privire la demersul aderării României la Schengen, șeful statului a răspuns că, în mod evident, va face acest lucru, pentru că este o problemă importantă pentru România.

„Este o problemă importantă pentru noi și doresc să o discut cu toți partenerii. Am constat cu bucurie că astăzi cei doi președinți ( Donald Tusk și Jean Claude Juncker, nr) au împărtășit punctul meu de vedere că România poate și trebuie să devină cât de repede se poate parte din spațiul Schengen. În continuare voi avea întâlniri și discuții cu ceilalți parteneri din Uniune pe această temă. Primele discuții la începutul lunii februarie cu ocazia unei vizite combinate în Franța și Germania. Voi continua discuția cu acești parteneri și voi continua evident discuțiile până rezolvăm problema, sper”, a precizat șeful statului.

Președintele României a declarat că a avut o foarte mare plăcere să se întâlnească cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu care se cunoaște de ceva vreme.

”Sunt foarte bucuros să vă spun că am găsit nu doar înțelegere ci și punct de vedere aproape identic cu al meu la domnul președintele Junker, în mai multe puncte importante pentru România, pentru noi”, a anunțat Iohannis.

Șeful statului a arătat că a subliniat dorința sa și a românilor de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană și de a deveni membru, nu cu toate drepturile, pentru că și acum avem toate drepturile, ci un membru acceptat și respectat în nucleul Uniunii Europene”, a precizat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a arătat că ” unul din obiectivele cele mai importante din mandatul său este europenizarea completă a României”.

Iohannis: În câteva zile vom avea un nou raport MCV, am avut puncte de vedere identice cu Juncker

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că un subiect discutat cu președintele Comisiei Europene s-a referit la Mecanismul de Cooperare și Verificare, el precizând că punctele de vedere au fost ”practic identice” și anunțând că în câteva zile vom avea un nou raport MCV.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul declarației de presă susținută împreună cu președintele Comisiei Europene și despre Mecanismul de Cooperare și verificare (MCV), precizând că acesta a fost unul dintre temele de discuție.

”Peste câteva zile, doar vom avea un nou raport pe această speță, am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificatice în consolidarea instituțiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept  , în consolidarea independenței justiției”, a spus Iohannis.

”Am avut puncte de vedere practice identice în această chestiune”, a mai adăugat președintele României.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Iohannis: Întâlnirile cu Juncker și Tusk mă fac să cred că România va avea progrese semnificative

Președintele Klas Iohannis a declarat, joi, despre întâlnirile pe care le-a avut cu președintele Consiliului European, Donald Tusk și cel al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că cele două întâlniri îl fac să creadă că România va avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează.

Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze în declarația de presă comună susținută cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și concluziile discuțiilor cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, precizând că a fost o întâlnire ”foarte bună, amicală”.

”În esență, am discutat aceleași probleme și sunt foarte bucuros să vă spun că am primit același tip de răspuns și același tip de deschidere. Aceste două întâlniri mă fac să cred că pentru România vom avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează foarte mult”, a precizat Klaus Iohannis.

Corespondență de la trimisul MEDIAFAX la Bruxelles, Valentina Postelnicu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente