29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăDivertismentTrei evenimente de excepție derulate în Weekend, urmează Samfest Jazz&Wine

Trei evenimente de excepție derulate în Weekend, urmează Samfest Jazz&Wine

Sătmărenii au avut parte de 3 evenimente cultural-artistice în doar 2 zile, în care muzica, literatura și cinematograful și-au dat întâlnire.

Vineri și sâmbătă, Casa Meșteșugarilor din municipiul Satu Mare a fost gazda a trei evenimente de excepție care au dat puțină culoare și viață serilor obișnuite de iunie.

Un Experijam muzical-literar

Vineri după-masa publicul s-a delectat cu un eveniment muzical-literar, alături de cei trei artiști ai comunității române de slammer, Lena Chilari și Cristian-Emanuel Opriș, respectiv Bogdan Octav Racolța. Prestația celor trei le-a oferit sătmărenilor un experijam muzical-literar în limba română, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Asociația NEST.

Artiștii prezenți și-au propus ca prin prestația lor să le transmită iubitorilor de muzică și literatură, o experiență unică a limbajului comun principal: muzica, un limbaj pe care toată lumea îl înțelege și simte la fel. Experijam-ul în sine presupune alăturarea unui text, care să schimbe semnificația muzicii, pentru a deveni mai complexă și să se împlinească în lumile interioare spre care s-a îndreptat.

Literatura și muzica se întâlnesc pentru un sărut de noapte bună

Un alt eveniment deosebit a fost și recitalul muzical-literar oferit de poetul Lackfi János împreună cu solista și compozitoarea Szirtes Edina Mókus. Cei doi au venit în fața publicului iubitor de muzică și literatură maghiară, cu un recital muzical-literar, redând poezii din volumul #jóéjtpuszi pe un fundal muzical de poveste.

Acest eveniment a reușit să umple sala de evenimente a Casei Meșteșugarilor, reflectând din nou interesul și nevoia de asemenea întâlniri culturale în rândul publicului sătmărean.

Reînvierea sălii de cinema de la Casa Meșteșugarilor

Planificat inițiat a avea loc sub cerul liber, în cele din urmă, evenimentul ShortCut Films de sâmbătă seară s-a desfășurat în incinta Casei Meșteșugarilor, care în urmă cu câteva zeci de ani a servit drept primul cinematograf din oraș.

La proiecția de scurtmetraje publicul s-a putut delecta cu nu mai puțin de 20 de filme de tip scurt metraj, oferind un adevărat deliciu cinefililor.

ShortCut a avut ca scop acela de a populariza în rândul publicului, munca tinerilor regizori și artiști din România, precum și domeniul propriu-zis al filmelor de tip scurt metraj.

Astfel, sâmbătă seară, participanții au ieșit din rutina de zi cu zi și s-au bucurat de momentele artistice oferite, vizionând filme de tip scurt metraj producție românească ale tinerelor talente din industria și viitorul cinematografiei.

Distracția continuă cu Samfest Jazz & Wine

În 15 iunie continuă seria evenimentelor organizate de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Satu Mare, urmând 4 zile de jazz de calitate și vinuri de excepție în cadrul Samfest Jazz & Wine.

Așadar, miercuri – 15 iunie, începând cu ora 19.00, festivalul debutează cu un concert tip jazz in the church, susținut de Sárik Péter Trió X Bartók, ce va avea loc Sinagoga de pe str. Decebal. Intrarea la concert este gratuită!

Vineri, sâmbătă și duminică, vor avea loc 3 zile de festival extraordinar, când publicul sătmărean va avea parte de prestații muzicale de excepție. Pentru o ambianță perfectă de festival, alături de muzica jazz ce va răsuna, publicul se va putea delecta cu cele mai bune vinuri sătmărene. Artiști de renume din lumea jazz-ului vor evolua pe scena festivalului, fiind vorba despre artiști precum DELADAP, ETUK UBONG & the Etuk Philosophy, HUGO KANT, Mike Parker’s Trio Theory, Blazzaj, Sorin Zlat Trio, Zmei3, JazzyBIT și Jazzpar Trio.

Detalii despre eveniment și programul complet le regăsiți la următorul link: https://fb.me/e/4KutjtMQQ .

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente