29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareTrofeele de vânătoare ale lui Ceaușescu expuse la Muzeul de Artă

Trofeele de vânătoare ale lui Ceaușescu expuse la Muzeul de Artă

trofee vanatoare causescu (5)

Marți, 3 noiembrie la Muzeul de Artă din Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de trofee de vânătoare deținute de Nicolae Ceaușescu. Deschiderea a fost făcută de directorului Muzeului Județean, Felician Pop, șeful Secției de artă, Irina Liuba Horvat și istoricului Claudiu Porumbăcean.

„Este o parte din expoziția de la Posada, acolo sunt adunate trofeele lui Nicolae Ceaușescu. De-a lungul carierei sale, fostul dictator a participat la peste 1.000 de vânători. Această expoziție este utilă pentru a ilustra una din pasiunile unui dictator”, a declarat directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop.

Expoziția cuprinde trofee de vânătoare din Muzeul Cinegetic Posada: coarne de cerb lopătar, coarne de muflon, colți de mistreț sau chiar un scaun confecționat dintr-un picior de elefant.

Un obiect deosebit și inedit îl reprezintă albumul de vânătoare alcătuit și realizat de către renumitul artist fotograf Ioniță G. Andron.

Alături de trofee sunt expuse și diverse obiecte folosite la vânătoare: cuțite, corn pentru praful de pușcă și binoclu.

trofee vanatoare causescu (1) trofee vanatoare causescu (2) trofee vanatoare causescu (3) trofee vanatoare causescu (4) trofee vanatoare causescu (5) trofee vanatoare causescu (6) trofee vanatoare causescu (7) trofee vanatoare causescu (8)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente