29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăLocaleInternationaleUcraina: Focuri de armă pe aeroportul din Kramatorsk

Ucraina: Focuri de armă pe aeroportul din Kramatorsk

Focuri de armă s-au făcut auzite luni dimineață pe aeroportul din Kramatorsk, oraș în regiunea Donețk din estul Ucrainei aflat sub controlul trupelor ucrainene, după ce duminică seară apăruseră informații despre o comasare a forțelor de autoapărare ale militanților proruși, susținători ai federalizării, în apropierea aeroportului, relatează RIA Novosti, citând martori dintre localnici.

Jurnaliștii care s-au deplasat la aeroport au văzut un microbuz cu insurgenți proruși.

Aeroportul din Kramatorsk este utilizat de trupele ucrainene drept cap de pod pentru desfășurarea operațiunilor împotriva milițiilor proruse, relevă RIA Novosti. Un elicopter militar Mi-8 a explodat vineri pe aeroportul din Kramatorsk, care de la mijlocul lunii aprilie este controlat de trupele subordonate noilor autorități de la Kiev, în momentul în care se pregătea de decolare, ca urmare a unui atac cu un lansator de rachetă. Șeful aeroportului, Dmitri Podușkin, a declarat că militanții proruși au tras și într-un avion An-24, care era staționat.

Pe de altă parte, susținătorii federalizării din Lugansk, o altă regiune din estul rusofon al Ucrainei, au amenințat să treacă la acțiuni mai ferme, dacă autoritățile nu le vor îndeplini cererile până în data de 29 aprilie, într-un ultimatum al cărui text a fost publicat de site-ul ucrainean 0642.com.ua.

Textul subliniază că ‘armata populară din Sud-Est’ încearcă de trei săptămâni să transmită autorităților de la Kiev că ocuparea sediului local al SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) este o încercare pentru a se face ascultați.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente