vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleInternationaleUE vrea să introducă vize pentru cetățenii americani

UE vrea să introducă vize pentru cetățenii americani

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție în care cere Comisiei Europene să reintroducă obligativitatea vizelor pentru cetățenii americani ce călătoresc în statele Uniunii Europene, întrucât Washingtonul încă menține aceste vize pentru cetățenii a cinci state europene, printre care și România, se menționează într-un comunicat emis de legislativul european.

În rezoluția pregătită de Comisia pentru Libertăți Civile a Parlamentului European se cere executivului comunitar să adopte măsurile legale necesare într-un termen de două luni.

Cetățenii români, bulgari, croați, ciprioți și polonezi încă au nevoie de viză pentru SUA, deși cetățenii americani pot călători fără viză în statele membre ale UE.

Conform principiului reciprocității, dacă o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor într-un termen de 24 de luni de la notificarea existenței situației de ne-reciprocitate, Comisia Europeană trebuie să adopte un ‘act delegat’ – asupra căruia atât Parlamentul European, cât și Consiliul European pot emite obiecții – prin care să suspende pentru 12 luni regimul fără vize oferit cetățenilor statului care nu acționează conform acestui principiu al reciprocității.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente