marți, iunie 6, 2023
AcasăEconomico-socialUn alt grup de ucraineni a fost prins la frontiera verde

Un alt grup de ucraineni a fost prins la frontiera verde

Tot mai mulți ucraineni fug de armată și trec frontiera verde. Și în cursul zilei de miercuri, 9 martie, frontiera verde de la Tarna Mare a fost trecută de trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 54 de ani.

Miercuri, 09 martie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 600 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, trei cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 23 şi 54 de ani, care au trecut frontiera din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Cu toţii au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 107 cereri de acordare a statutului de azilant în România. 77 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră prin PTF Halmeu, iar celelalte de către cei intrați pe la frontiera verde (două persoane prin zona de competență a SPF Negrești, iar 28 prin cea a SPF Tarna Mare).

În toate aceste cazuri au fost demarate procedurile specifice și informate autoritățile abilitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente