29.8 C
New York City
joi, iunie 30, 2022
AcasăSportInternationalUn înotător sirian, cu un picior amputat, va purta torța olimpică

Un înotător sirian, cu un picior amputat, va purta torța olimpică

Flacara-olimpicaIbrahim al-Hussein, care a cerut azil politic în Grecia, a traversat mareea Egee, din Turcia în Grecia în 2014 și care și-a pierdut piciorul drept în timpul unui atac cu bombe din capitala Siriei va purta torța olimpică, a anunțat Președintele Comitetului Olimpic Elen, citat de Reuters.

 

Ibrahim al-Hussein a primit azil politic în Grecia la începutul acestui an și a spus că este o onoare pentru el că va avea șansa de a purta torța olimpică, în drumul acesteia către Rio.

 

„Voi purta torța pentru mine, pentru refugiații sirieni, pentru refugiații de pretutindeni, pentru Grecia, pentru sport dar și pentru echipeIe mele de baschet și înot.” a spus al-Hussein, care lucrează într-o cafenea din Atena și se antrenează de câteva ori pe săptămână.

La Rio, în luna august, vor concura 10 refugiați sirieni sub steagul Comitetului Internațional Olimpic. Aceștia vor fi aleși dintr-un număr de 43 de sportivi iar costurile vor fi suportate în întregime de CIO.

 

Fiul unui antrenor de înot, al-Hussein, în vârstă de 27 de ani a început să facă sport de la vârsta de 5 ani. A folosit un pod înalt de 36 de metri, situat în localitatea siriană Deir ez-Zor ca platformă pentru sărituri în apă, până în anul 2013, cand podul a fost distrus de bombardamente.

 

Al-Hussein, al cărui picior a fost amputat în urma unei explozii, a primit gratuit o proteză pentru a putea continua să se antreneze. Sirianul joacă și pentru o echipă de baschet în scaun cu rotile din Grecia.

„Scopul meu este să nu renunț niciodată și să merg întotdeauna înainte. Sportul mă face fericit!” a mai spus al-Hussein.

 

Torța Olimpică a fost aprinsă marți, va fi purtată timp de 6 zile pe teritoriul Greciei și va ajunge în Brazilia pe 3 mai.

Timp de 100 de zile va fi purtată prin marile orașe ale Braziliei de către peste 12 000 de foști sau actuali sportivi, iar pe 5 august va ajunge pe Stadionul Olimpic pentru ceremonia de deschidere a primelor Jocuri Olimpice ce vor fi disputate în America de Sud.

 

 

Sursa:mediafax.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente