29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăCosul cu vipereUn mort și mai multe întrebări

Un mort și mai multe întrebări

Scriam în numărul trecut al publicației noastre despre afacerea, nu tocmai cușeră, cu tăierea plopilor de pe aliniamentele drumurilor din județ.

Masacrul acesta ecologic a trecut, normal, neobservat, nici cei de la Mediu și nici Poliția nu au mișcat un deget ca să vadă ce se întâmplă.

Din păcate, acesta scandal este din nou în lumina reflectoarelor dar de data asta, la modul tragic.

Chiar în ziua apariției anchetei noastre, adică lunea trecută, în apropierea unei rampe de depozitare a materialului lemnos (plopii în cauză), situată în raza comunei Săcășeni și care aparține unei societăți din Zalău, un tânăr de 32 de ani și-a pierdut viața în împrejurări nefericite.

Un anume Ionel P. din județul Sălaj, în timp ce manevra o automacara marca ”Scania” a fost strivit de brațul mobil al utilajului care, vorba comunicatului, ”s-a rabatat peste limita de siguranță” .

Finalul comunicatului este, ca de obicei, liniștitor, fiind asigurați cum că ”cercetările continuă în cauză”.

Firma cu pricina este nimeni alta decât „FAYA TRIFOREST” SRL din Zalău, cea care nu figurează cu vreun angajat în evidențe.

Firma zălăuană este amestecată în această afacere cu plopii din județul Satu Mare și se pare că setea de înavuțire cu orice preț duce la imprudențe cu consecințe nefaste.

Despre activitatea acesteia am scris pe larg în numărul trecut al ”Jurnalului”.

Cunoaștem încercările de mușamalizare a acestui caz și tocmai de aceea, cerem în mod public să ni se pună la dispoziție următoarele documente doveditoare:

1. Dacă cel accidentat mortal era angajat cu forme legale și dacă da, la ce firmă?

2. Dacă macaragistul a avut calificarea profesională necesară exercitării acestei profesii?

3. Dacă a început urmărirea penală împotriva patronului sau patronilor acestei firme?

Știm că este foarte ușor să pui eticheta de ”accident la locul de muncă” și să închizi repejor dosarul dar îi avertizăm pe cei care au datoria să facă lumină în acest uriaș scandal, în care un om și-a pierdut viața, că vom urmări cu foarte multă atenție desfășurarea evenimentelor. Și vom scrie! Cu lux de amănunte!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente