Acasă Locale Stiri Satu Mare Un nou succes al sătmărenilor în Polonia

Un nou succes al sătmărenilor în Polonia

Artiștii sătmăreni au impresionat publicul din orașul Kielce – Polonia

În perioada 11-13 aprilie o delegație din județul Satu Mare, a participat la Kielce în Polonia la evenimentele organizate în cadrul proiectului „Schimbul intercultural Polonezo – Român-2019“, dedicate promovării României în Polonia.

Inițiatorii proiectrului sunt,  Elena Jaworska, o româncă din județul Bacău, stabilită de 25 de ani în Kilece și Ana Zmudzinska directorul Bibliotecii Publice Municipale din Samsonów.

Din delagația sătmăreană au făcut parte, membrii Ansamblului Județului Satu Mare ”Doruri Sătmărene”; Marian Sima, instrutrorul ansamblului; muzicianul Diu Oșan și folkistul George Negrea, referent al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

În cadrul vizitei au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale. Delegația sătmăreană a fost primită de către prefectul regiunii Świętokrzyskie, Andrew Bętkowski, subprefectul Renata Janik și vice-primarul orașului Kielce, Arkadiusz Kubiec.

„Relațiile dintre Polonia și România se consolidează pe zi ce trece și au o istorie frumoasă în spatele lor. Noi suntem recunoscători  românilor pentru ajutorul oferit refugiaților polonezi în timpul al doilea război mondial.
Aveți la Satu Mare niște tineri foarte talentați, vreau să continuam colaborarea. Sper că voi avea posibilitatea să vizitez țara dumneavoastră”.
 – a spus prefectul Andrew Bętkowski.

Artiștii sătmăreni au impresionat publicul polonez în cadrul spectacolul ce a avut loc la Casa de Cultură a orașului Kielce.

Prestația Ansamblului „Doruri Sătmărene” a fost cel mai bine primit moment al serii, soliștii și dansatorii au oferit un moment de neuitat polonezilor.

George Negrea și Diu Oșan au cântat câteva cântece de muzică folk românești cât și un cântec în limba poloneză „Hej Sokoli”.

Programul a inclus, printre altele și prezentarea colecției de modă concepută de creatoarele sătmărene Alina Marchiș și Adriana Popescu  și o prezentare a activității clubului „Drum Bun” din Polonia, realizată de către președintele Mihai Sowa.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente