duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleUn ucrainean a încercat să introducă în țară țigări de peste 17.000...

Un ucrainean a încercat să introducă în țară țigări de peste 17.000 lei

DSC00982În data de 16 iunie, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență. Astfel, în jurul orei 5.00, o patrulă a poliției de frontieră a observat trei persoane, pe direcția localității Rona de Sus, în timp ce transportau mai multe colete voluminoase de la frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și profitând de terenul accidentat, au încercat să fugă.

Deoarece persoanele în cauză au ignorat somațiile, lucrătorii I.T.P.F. Sighetu Marmației au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical. În urma acțiunii a fostDSC00986 reținut un bărbat, cetățeanul ucrainean, N. Pavlo, de 25 ani, domiciliat în localitatea Rahiv, fiind îmbrăcat într-un costum negru impermeabil din neopren, specific scafandrilor, peste care purta și o vestă de salvare.

La cercetarea terenului au fost descoperite 4 baxuri ce conțineau cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 17.800 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Cetățeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se efectuează cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, fiind anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente