Acasă sus Ungureanu: Metodele prin care vom putea strânge toate partidele de dreapta pe...

Ungureanu: Metodele prin care vom putea strânge toate partidele de dreapta pe un program, discutate

Președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că discuțiile dintre PDL și PNL reprezintă „un pas pe care cele două partide mari îl fac pentru a merge mai departe împreună” și că deocamdată FC este în discuții cu ambele partide pentru colaborare.

„E un pas pe care cele două partide mari îl fac pentru a merge mai departe împreună. Este același principiu pe care-l susține și Forța Civică. Mai departe, metodele prin care vom putea strânge toate partidele de dreapta pentru a susține un unic program pentru România vor fi discutate la nivel politic”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă Forța Civică va fuziona cu PDL și PNL, Mihai Răzvan Ungureanu a evitat să dea un răspuns.

„Deocamdată suntem în discuții cu ambele partide pentru colaborare”, a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, și președintele PDL, Vasile Blaga, au declarat, miercuri, că în ceea ce privește Forța Civică sau PMP, aceste formațiuni se pot alătura pe parcurs proiectului noului partid PNL-PDL, fiecare partid având dreptul la fuziuni prin absorbție.

Antonescu și Blaga au fost întrebați dacă Forța Civică și PMP vor juca un rol în formarea noului partid de centru-dreapta.

„Am discutat ceea ce am discutat și v-am și prezentat între cele două mari partide de pe partea dreaptă, PDL și PNL. Dacă și alții vor vrea să se alăture pe parcurs acestui proiect, cu atât mai bine, dar noi discutăm o fuziune în timp și o conlucrare imediată, practic o alianță, considerăm că suntem în seara asta aliați, pentru cele două partide”, a răspuns Blaga.

Antonescu a susținut că sunt situații de fuziuni prin absorbție, deosebite de fuziunile dintre două partide politice mari.

„Sunt fuziuni și fuziuni, există fuziuni simple, fuziuni prin absorbție, în care, cu tot respectul, un partid mult mai mic fuzionează prin absorbție cu un partid mai mare și lucrurile astea se pot petrece pe parcurs, și există fuziuni mai complicate, când partidele sunt de mărime egală, de pondere egală, au o greutate, au un brand, au un trecut și atunci sigur că asta durează mai mult. Deci o soluție posibilă și o discuție pentru care în principiu suntem deschiși pentru rezolvarea problemei de parcurs a unor partide mai mici, nu aș putea să-l numesc, ăla da, ăla nu… nu discutăm asta acuma, poate să fie și asta”, a afirmat liderul PNL.

„Fiecare partid are libertatea la o adică de a face fuziuni prin absorbție”, a completat Blaga.

2 COMENTARII

  1. Saracu Ungureanu viseaza ca va fii bagat in seama de partidele mari. Aia il mananca….

  2. VAI CAPU LOR DE PNL SI PDLISTI… ADUNATURA DE FRAIERI…. LA UN LOC. CE CREDETI CA VOR SCHIMBA? FUZIONEAZA CA SA NU DISPARA DIN PEISAJ

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Marcel Ciolacu și Mihai Tudose amendați pentru nerespectarea regulilor

Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, surprinși la masă cu alte 10 persoane la o pensiune din Buzău, nerespectând măsurile de distanțare .

Ziua Armatei Române

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane...

Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor

Sfânta Evanghelie de Luca VIII, 26-39 "Şi au ajuns cu corabia în ţinutul Gerghesenilor, care este în faţa Galileii.

Sub 4.000 de cazuri noi raportate de COVID-19

Alte 3.855 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 în România a...

Comentarii recente