miercuri, iunie 19, 2024
AcasăCosul cu vipereUnii cu darul, alții cu harul

Unii cu darul, alții cu harul

Decizia primarului Sătmarului, dr. Dorel Coica de a interzice orice fel de contribuții bănești pentru școală, din partea elevilor sau a părinților i-a revoltat pur și simplu pe o grămadă de inși care tare bine își mai lingeau – își ling și-și vor mai linge – degetele din aceste fonduri.

Unul dintre cei „lezați” îl apostrofa pe primar – sub binecuvântata acoperire a anonimatului virtual, că ar trebui să se ocupe de probleme mai importante. Vezi Doamne, chestia asta cu fondul școlii și cadourile de sfârșit de an, nu-s decât un amărât de mărunțiș!

Asta este exact așa ca și atunci când un polițist îl prinde pe roșu pe un conducător auto și acesta i-ar reproșa că nu se ocupă de accidentele mortale.

Dom’ primar, tare ne temem că acel comunicat pe care l-ați dat, va rămâne simplă vorbă-n vânt, că nu credem c-o să-l ia cineva în serios.

Doar se știe foarte bine că de foarte mulți ani încoace, prin lege sunt interzise în mod expres orice danii, daruri, biruri, atenții, fondul clasei, fondul școlii și alte zeci de forme eficiente de spoliere a bieților părinți.

Cu toate acestea, se pare că nimeni și nimic nu poate desființa acest nărav introdus și pe la noi, după Revoluție.

Bine ar fi să se facă o mică investigație și în ceea ce privește sistemul de meditații cu ora. Sute de dascăli sătmăreni încasează bani serioși din aceste ocupații „extra curriculare” dar veniturile acestea nu sunt declarate, în vederea impozitării lor de către fisc, astfel că operațiunea se numește în cel mai curat limbaj penal, pur și simplu, evaziune fiscală.

Ca să nu mai vorbim despre diferența de notare dintre elevii care cotizează la modul subtil și cei mai sărăcuți, care nu-și pot permite să hrănească financiar căpcăunul mereu flămând și amenințător, de la catedră.

Ar mai fi multe de spus dar deocamdată ne oprim aici, în așteptarea cazurilor concrete de încălcare abundentă a dispoziției primarului!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente