sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleUnul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din lume se construieste la...

Unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din lume se construieste la Livada

În orașul Livada se construiește unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din lume. Parcul se întinde pe o suprafață de 135 de hectare, iar valoarea investiției este de 65 milioane de euro. Construcția este realizată de o firmă spaniolă.

Parcul fotovoltaic de la Livada va fi al șaptelea din lume ca mărime și va putea genera o putere de 56 MW, ceea ce înseamnă că va fi în stare să asigure energia pentru 60.000 de locuințe, susțin specialiștii.

Construcția va fi finalizată până în luna noiembrie după care urmează efectuarea unor probe. Investiția de la Livada va asigura între 10 și 15 locuri de muncă pentru electricieni, ingineri și muncitori care vor avea sarcina de a întreține atât panourile cât și terenul. Specialiștii sunt de părere că investiția va fi recuperată în 12-15 ani.

Potrivit primarului orașului Livada, Arthur Pirics, localitatea pe care o administrează are doar beneficii de pe urma acestei investiții. „Vorbim despre unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice, al șaptelea din lume. Investiția este una importantă. Până în prezent, din taxa aferentă eliberării autorizației de construcție au ajuns la bugetul local 250.000 lei”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente