miercuri, mai 29, 2024
AcasăEconomico-socialValoarea tichetelor de masă se majorează cu 50%

Valoarea tichetelor de masă se majorează cu 50%

Valoarea tichetelor de masă se va majora de la 20,17 lei/zi cât este în prezent, până la 30 lei/zi. Proiectul de lege care va modifica Legea 165/2018 privind acordarea tichetelor de masă și care a fost adoptat astăzi de deputați, în calitate de cameră decizională, dă posibilitatea angajatorilor, ca începând cu data 1 iulie, să acorde salariaților tichete de masă pentru fiecare zi lucrată în valoare maximă de 30 lei pe zi. Această valoare va fi valabilă până în martie 2023.

30 de lei este valoarea maximă, însă angajatorii nu sunt obligați să o acorde, putând acorda tichete și de valori mai mici de 30 lei. Majorarea a fost anunțată de Guvern în programul ”Sprijin pentru România”.


Proiectul de lege trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial pentru ca noua valoare să poată fi acordată.

„Pachetul de măsuri economico-sociale “Sprijin pentru România”, se implementează. Parlamentul României a adoptat azi o nouă măsură din pachetul „Sprijin pentru România”: majorarea tichetelor de masă cu 50%.

Peste două treimi din măsurile prevăzute în acest pachet sunt active și produc deja efecte. 60% din pachetul Sprijin pentru România este pentru mediul de afaceri și investiții, iar 40% este pentru persoanele vulnerabile.

PNL consideră că este vital să avem un mediu de afaceri puternic și creștere economică, astfel încât măsurile luate pentru cei cu venituri mai mici să poată fi susținute. Mergem înainte”, transmite deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente