joi, februarie 22, 2024
AcasăsusVama Halmeu blocată din cauza protestelor

Vama Halmeu blocată din cauza protestelor

Hotărâți să blocheze cerealele ucrainene. Zeci de fermieri au blocat cu tractoarele, joi, traficul spre Vama Halmeu de la frontiera cu Ucraina, solicitând stoparea importurilor de cereale din această ţară.

Protestatarii şi-au oprit utilajele pe benzile de circulaţie şi au lăsat doar un culoar pentru urgenţe.

Aceștia au afişat pe tractoare mesaje precum „Stop cereale din Ucraina”. Protestatarii doresc astfel ca mesajul lor să ajungă la cel mai înalt nivel posibil.

Miercuri fermierii din judeţul Satu Mare au blocat, pentru câteva ore, şi vama Urziceni de lângă Ucraina.

Aceştia l-au aşteptat pe prefectul Radu Roca la faţa locului şi după ce i-au transmis doleanţele lor aceștia au deblocat frontiera.

Autoritățile din judeţul Satu Mare au transmis un mesaj informativ prin care transmit că la Vama Halmeu este blocat joi tranzitul automarfarelor, din cauza protestului fermierilor.

„Ca urmare a protestului fermierilor şi transportatorilor, traficul se desfăşoară cu dificultate pe DN1C, fiind afectat tranzitul transfrontalier numai pentru automarfare, prin PTF Halmeu (frontiera cu Ucraina), sens în care efective din cadrul Poliţiei de Frontieră, Poliţiei Române şi Jandarmeriei acţionează în teren, în sistem integrat, pentru gestionarea situaţiei. În ceea ce priveşte traficul persoanelor şi autoturismelor, menţionăm că acesta se desfăşoară în condiţii normale”, a declarat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

La faţa locului sunt mai multe echipaje de poliţişti care dirijează circulaţia.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente