marți, februarie 27, 2024
AcasăPoliticaLocalVasile Blaga: “Nu voi aborda diferit PSD-ul în comparație cu PNL”

Vasile Blaga: “Nu voi aborda diferit PSD-ul în comparație cu PNL”

Președintele PDL, Vasile Blaga a fost prezent sâmbătă, 11 mai la Satu Mare la baza de agrement Valea Măriei pentru a discuta atât problemele oamenilor de afaceri din Satu Mare, cât și cele ale agricultorilor. Dezbaterile s-au întins pe toată durata serii, alături de secretarul general al PDL, deputata Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur și președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan. Cu această ocazie, Vasile Blaga a acceptat să ne ofere detalii despre viața internă a partidului, strategia actuală, obiectivele pentru viitor.

DSC_0521Reporter: Domnule Blaga, vă rugăm să ne spuneți ce veți schimba din strategia actuală de partid?

Vasile Blaga: Eu am spus lucrurile astea în programul cu care am câștigat Convenția Națională: profesionalizarea partidului în primul rând, și iată inclusiv demersurile de astăzi (n.r. sâmbătă, 11 mai). Comisiile de specialitate își vor prezenta în teritoriu  în viitoarele trei săptămâni colegiile publice. Vrem să le reconstituim toate, în foarte multe locuri trebuie reconstruite de la firul ierbii. Sunt organizații județene în care nu stăm foarte bine, ori ca să putem transmite eficient mesajele către populație va trebui să avem militanți cât mai mulți. Numai că în același timp militanții și organizațiile trebuie respectate. Punctele lor de vedere trebuie auzite. Trebuie să știe că nu pot promova în partid decât prin merite proprii atât în cariera profesională cât și în cea politică. Eu știu lucrurile astea și așa vom proceda. De fapt nu vom face altceva decât am făcut în perioada 2001-2004. Pe de altă parte, vom face în continuare o opoziție foarte puternică USL-ului. Nu ne vom rezuma la a le prezenta nerealizările. Am făcut lucrul ăsta deja când am prezentat Cartea Neagră a Guvernării USL. Am făcut un inventar al nerealizărilor acestui guvern. Sigur că e foarte greu să faci un inventar complet, în fiecare zi ei fac câte o năzbâtie, dar am prezentat lucrurile importante, faptul că nu și-au respectat promisiunile din campania electorală și că au venit la putere practic prin minciună. A scăzut prețul la alimente de un an de zile în timpul guvernării USL credeți că asta va duce la scăderea TVA-ului? Nici vorbă, în ultima vreme au crescut enorm atât prețul la energie electrică și la gaze care s-au transferat mai derparte în creșterea prețurilor produselor de larg consum. A scăzut CAS-ul? A fost reindustrializată România? Nu, dimpotrivă, faptul că nu mai merge deloc metalurgia, faptul că nu mai merge deloc industria neferoasă. Ați văzut cum au fost trimiși 19.000 de oameni din Gorj în concediu forțat? Vom veni cu soluțiile noastre proprii la toate guvernele României ceea ce am făcut și astăzi la Satu Mare  (n.r.sâmbătă, 11 mai), în cadrul ședinței cu oamenii de afaceri și înainte cu cei din agricultură.

R: Epoca Traian Băsescu în PDL s-a încheiat? Dacă da, ce epocă urmează?

V.B.: Nu am nimic de adăugat la cele spuse imediat după Convenție. Avem drumul nostru, domnul președinte și l-a definit pe al domniei sale și nu am nimic de adăugat în plus.

R: Credeți că Mișcarea Populară este o piatră de moară pentru Traian Băsescu?

V.B.: Prioritățile mele sunt cele care le-am spus mai înainte. Dezvoltarea, creșterea și credibilizarea PDL. Nu mă interesează de niciun fel și în niciun fel parcursul fundației Mișcarea Populară.

R: Mai există conflicte între dumneavoastră și Elena Udrea?

V.B.: Eu nu sunt în conflict cu nimeni din partid. Aștept în schimb participarea tuturor colegilor la viața de partid și la o poziție reală parlamentară și de orice fel față de USL.

R: Care sunt obiectivele pe care vi le-ați fixat pentru acest an pentru PDL?

V.B.: În primul rând, ca viață internă reconstrucția partidului și aici este enorm de muncă. Va trebui să muncim mult. Mă bucură că sunt în Satu Mare și că suntem pe un parcurs bun. Putem aprecia evoluția organizației de acum în comparație cu anul trecut.

R: Veți candida la alegerile prezidențiale? Dacă nu veți candida, pe cine considerați cel mai potrivit?

V.B.: Am promis partidului un proces transparent de desemnare a candidatului la alegerile parlamentare. În toamnă vom alegeri interne în partid și cei care au îndeplinit aceste condiții vor putea primi sprijinul întregului partid, iar cei care sunt incompetenți pentru a putea îndeplini această funcție vor putea candida și cel care va avea sprijinul majorității intregului partid, acela va fi candidatul nostru. Deci nu pot spune că voi candida sau nu.

R: Care este poziția dumneavoastră în relația cu USL? Va exista o abordare preferențială, una față de PSD și alta față de PNL?

V.B.: Nu va exista nicio abordare separată, preferențială cum vreți să-i spuneți, față de PSD sau PNL. Împreună au furat țara și împreună vor trebui să răspundă pentru toate promisiunile neonorate din campania electorală.

R: În încheiere, vă rugăm să transmiteți un mesaj sătmărenilor.

V.B.: Știu că nu o duc bine, la fel ca majoritatea românilor, dar le doresc ca 2013 să fie pentru ei un an mai bun decât cel care a fost, le doresc multă sănătate și le doresc în primul rând să aibă încredere. Sperăm să-i convingem că noi vom fi alternativa la actuala guvernare și că noi vom sprijini ceea ce ei își doresc: locuri de muncă, servicii publice de înalt nivel și la cel mai mic cost. Pentru asta milităm în viața publică românească.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente