Acasă Sport International Vettel a obținut în Malaysia prima victorie pentru Ferrari după doi ani!...

Vettel a obținut în Malaysia prima victorie pentru Ferrari după doi ani! Hamilton și Rosberg, pe podium

Malaysian Grand Prix 2015Sebastian Vettel a triumfat în Marele Premiu al Malaysiei datorită unui ritm de cursă similar și a unei strategii mai bune la schimbarea pneurilor decât rivalii de la Mercedes, care au ocupat locurile doi și trei prin Lewis Hamilton și, respectiv, Nico Rosberg. Pilotul german s-a impus în Marele Premiu al Malaysiei, învingându-i pe actualul campion mondial, britanicul Lewis Hamilton, și pe conaționalul său Nico Rosberg, ambii de la Mercedes.

Vettel a obținut astfel prima victorie de la sosirea la Ferrari, la doar a doua cursă pentru Scuderia. În același timp, este primul succes al cvadruplului campion mondial într-un Mare Premiu de la cel obținut la Interlagos, în 2013.

Și Ferrari aștepta o victorie de mult timp. Mai exact, din mai 2013, atunci când Scuderia se impunea în MP al Spaniei, prin Fernando Alonso.

Pentru Vettel, este a patra victorie în Malaysia și cea de-a 40-a a carierei, doar una mai puțin decât Ayrton Senna, care ocupă locul 3 all-time, după germanul Michael Schumacher (91) și francezul Alain Prost (51).

Al doilea pilot al echipei Ferrari, finladezul Kimi Raikkonen, a trecut linia de sosire al patrulea. Piloții Williams, finlandezul Valtteri Bottas și brazilianul Felipe Massa, au ocupat locurile 5, respectiv 6, înaintea piloților de la Toro Rosso, olandezul Max Verstappen (locul 7) și spaniolul Carlos Sainz jr (locul 8).

Alți doi coechipieri, rusul Danil Kviat și australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull, s-au clasat în ordine pe locurile 9 și 10.

La 17 ani și 109 zile, Max Verstappen a devenit primul minor și cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1 care punctează în Campionatul Mondial.

Olandezul a bătut astfel recordul stabilit în prima etapă a acestui sezon de Danil Kviat, clasat pe locul 9 în MP al Australiei în 2014, la 19 ani și 324 de zile. Vettel este cel care ocupă poziția a treia în acest clasament. Germanul s-a clasat pentru prima oară în puncte la 19 ani și 349 de zile.

Piloții echipei McLaren-Mercedes, spaniolul Fernando Alonso și britanicul Jenson Button, au abandonat.

În clasamentul general al piloților conduce Lewis Hamilton, cu 43 de puncte, urmat de Sebastian Vettel (40 punte), Nico Rosberg (33 puncte), Felipe Massa (20 puncte) și Kimi Raikkonen (12 puncte).

La echipe, primul loc este ocupat de Mercedes (76 puncte), germanii fiind urmați de Ferrari (52 puncte) și Williams (30 puncte).

Următoarea etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Chinei de la Shanghai, va avea loc în 12 aprilie.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente