Acasă Locale Victor Ponta îi va cere lui Traian Băsescu să promulge legi importante

Victor Ponta îi va cere lui Traian Băsescu să promulge legi importante

ponta-basescuPremierul Ponta spune că va discuta cu președintele Băsescu despre promulgarea unor legi adoptate de Parlament și importante pentru Guvern, prezentând ca exemplu faptul că trebuie modificat regimul proprietății deoarece „20 de proprietari încăpățânați” nu vor să cedeze din drepturi pe terenurile lor.

„Când e vorba despre lucruri care țin de președinte și de prim-ministru, nu am niciun fel de reținere sau de orgoliu care să mă oprească să pun mâna pe telefon și să-l sun pe președinte. De altfel, cred că și zilele următoare o să vorbim, o să-l rog de promulgarea unor legi adoptate de Parlament și de care depinde…dau un singur exemplu: am mai rămas cu vreo 20 de proprietari încăpățânați care nu vor să ne cedeze dreptul de a instala conducta de gaze între România și Moldova. Am modificat legea, a fost adoptată de Parlament și trebuie să o promulge președintele, să putem să-i expropriem. Sunt lucruri de zi cu zi și în care depinde activitatea guvernamentală de un act al președintelui, cum e promulgarea legii „.

El a precizat că a discutat cu președintele, la telefon, și în ultimele zile, legat de reuniunea Consiliului European.

În urmă cu o lună, Ponta a anunțat că Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes național, arătând în acest context că autoritățile nu reușesc să construiască o „amărâtă” de conductă de gaze spre Moldova, deoarece 40 de proprietari, număr menționat la acea dată, nu vor să fie expropriați.

Procedurile au fost modificate atunci de Executiv printr-un proiect de lege pentru completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local.

- Advertisment -

Cele mai populare

Iubirea și mila – drumuri ce duc spre mântuire

În relația noastră cu ceilalți trebuie să fim cinstiți și sinceri – atât cu vorba, cât și cu fapta.  Suntem datori...

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie. Rezoluţia 60/7 din 2005...

Sindicaliștii protestează solicitând eliminarea inechităţilor salariale

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Publisind participă, miercuri dimineaţa, la un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând eliminarea inechităţilor salariale...

Cod portocaliu de ninsori și viscol în Constanța și alte județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, ce vizează judeţele Constanţa şi Tulcea.

Comentarii recente