marți, iulie 16, 2024
AcasăEconomico-socialNationalVictor Ponta: Respingerea proiectului Roșia Montană - mesaj împotriva investitorilor, ceea ce...

Victor Ponta: Respingerea proiectului Roșia Montană – mesaj împotriva investitorilor, ceea ce ar fi o „CATASTROFĂ” pentru România

Respingerea de către Parlamentul României a proiectului Roșia Montană ar fi o „catastrofă” pentru România, pentru că ar fi un „mesaj împotriva investitorilor străini”, a declarat premierul Victor Ponta la un seminar.

„Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potențialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România”, a declarat Ponta, în engleză, cu ocazia Summitului pentru Investiții în Europa de Est, organizat de Reuters.

„Roșia Montană este un proiect foarte important ca simbol, nu în primul rând din punct de vedere economic”, a subliniat Ponta.

„Trebuie să profităm de resursele noastre naturale, bineînțeles respectând toate standardele de mediu, dar, dacă acestea se respectă, ar trebui să fim în favoarea explorării”, a precizat Ponta.

Premierul României a recunoscut că proiectul Roșia Montană este unul controversat, de aceea este corect să existe o dezbatere publică pe această temă. Însă Ponta i-a îndemnat pe susținătorii săi din Parlament „să demonstreze încă o dată că România nu își neagă propriul drept la dezvoltare”.

„Este vorba de dreptul nostru la dezvoltare și voi continua să lupt pentru asta”, a adăugat Ponta.

„Lipsa de curaj a guvernelor anterioare de a aborda proiecte controversate – cred că a fost o greșeală”, a completat Ponta.

În altă ordine de idei, Ponta a declarat că nu va permite nicio relaxare a disciplinei fiscale în următorii trei ani, în pofida probabilelor presiuni politice legate de scrutinul prezidențial din 2014. „Vom opune rezistență oricăror tipuri de abordări populiste. Guvernul nostru va fi foarte stabil și rigid”, a insistat premierul, apreciind că orice tensiuni care ar apărea între partidul său (PSD) și partenerii din coaliție nu vor afecta stabilitatea Guvernului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente