Acasă reportaje Viziunea primarului,premisa viitorului senator-Ovidiu Duma

Viziunea primarului,premisa viitorului senator-Ovidiu Duma

    În 1986 iese de pe băncile Facultății de Zootehnie și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca tânărul inginer Ovidiu Duma, cel care își va lega definitiv parcursul profesional și personal de ceea ce a fost și este astăzi orașul Ardud. Născut în Câmpeni, jud. Alba, Ovidiu Duma crește la poalele Munților Maramureșului, în localitatea  Vișeul de Sus unde părinţii, mama- cadru didactic și tatăl-inginer, au fost repartizaţi după terminarea facultăţii.

     Ajunge  în Ardud în urma repartiţiei, şef de fermă la Cooperativa Agricolă de Producţie (CAP) din Ardud, unde construiește în scurt timp relații durabile bazate pe respect reciproc cu comunitatea diversificată etnic.

    După evenimentele din 1989, Ardudul și România se aflau într-un vid de putere, moment în care la Ardud  Ovidiu Duma este ales primarul localității prin votul aproape unanim al ardudenilor din Sfatul Popular la câteva zile după căderea regimului totalitar, devenind astfel cel mai tânăr primar postdecembrist al județului  Satu Mare, la doar 27 de ani.

    În același an, 1990, se înscrie în Partidul Național Liberal rămânând loial peste ani crezului liberal, indiferent de impedimentele și situația partidului la nivel de țară. Unul dintre principiile care îl conduc este fidelitatea față de crezul asumat, principiu care îl aplică în viața politică, dar și în cea personală. Relațiile interumane stabilite de-a lungul anilor se bazează pe determinarea de a păstra respectul, toleranța și bunavoință la rang de priorități într-o societate aflată într-o perpetuă degradare umană.

       A pornit la drum cu idei inovative și cu motivația de a aduce schimbarea în localitatea care l-a învestit cu încredere într-un moment de incertitudini pentru întreaga țara. A învățat de mic că promisiunile făcute trebuie respectate cu conştiinciozitate. Mărturisește că părinţii l-au educat să pună mare preţ pe seriozitate, pe munca şi respectul pentru cei din jur. Pe astfel de fundamente se consolidează Omul Ovidiu Duma. Spune despre el că în primul rând este gospodar și apoi om politic, iar responsabilitatea lui este în primul rând față de cei care îl consideră capabil să conducă destinele comunității și îi acordă votul.

      A câștigat Alegerile Locale de șase ori și are la activ șase mandate de edil-sef, fără a număra mandatul din perioada 1989-1992, fiind astfel unul dintre puținii oameni politici care se pot lăuda cu longevitatea încrederii electoratului pe care îl reprezintă și asta tocmai pentru că acesta este prioritar pentru el.

      Salvarea Cetății Ardud, obiectiv de interes internațional, Casa de Cultură Dr Augustin Mircea, a doua construcție cu obiectiv cultural din județ, Festivalul anual medieval cu impact național MedievArtFest Ardud, simpozioane culturale, lansări de carte, reabilitări, renovări, dotări și implementări ale multiplelor proiecte de consolidare a infrastructurii orașului Ardud și a satelor aparținătoare, atragerea de investitori privați și asigurarea locurilor de muncă pentru ardudeni și pentru cei din localitațile învecinate, acestea și altele sunt rodul anilor de muncă susținută și implicare totală, uneori în detrimentul binelui personal.  

     Ovidiu Duma a demonstrat în cei 30 de ani de activitate în folosul comunității că are competența și determinarea de a reprezenta Satu Mare în Parlamentul României, în Camera Senatului, și o va face în maniera proprie, bazându-se pe respect, pe experință și conștientizând greutatea responsabilității puse pe umeri de electoratul sătmărean.

     Satu Mare are oportunitatea, poate unică cel puțin în ultimul deceniu, de a trimite în Parlament un OM, un om pentru oameni!

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente