Acasă Locale Internationale Vladimir Putin acuză SUA că au ajutat separatiștii ruși

Vladimir Putin acuză SUA că au ajutat separatiștii ruși

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite că au ajutat separatiștii din regiunea Caucazului de Nord, în anii 2000, relatează Sky News, în pagina electronică.

Putin a declarat că își bazează afirmațiile pe interceptarea de către serviciile sale de informații a unor convorbiri telefonice între separatiști și ofițeri de informații americani. „Ei îi ajutau, chiar și cu transport”, a declarat liderul rus, care nu a dezvăluit însă când au fost realizate aceste apeluri.

Putin a declarat că a discutat despre această problemă cu președintele american de la momentul respectiv, George W. Bush, care i-a promis să îi admonesteze pe ofițerii respectivi. În cele din urmă, a declarat Putin, serviciile ruse de informații FSB au primit o scrisoare din partea „omologilor lor americani”.

Liderul rus susține că ofițerii americani și-au asumat dreptul de a „sprijini toate forțele de opoziție din Rusia”, inclusiv separatiștii islamiști din Caucaz.

El și-a exprimat temerea că Occidentul a vrut să facă rău Rusiei și a reamintit cum unii lideri i-au spus că nu i-ar deranja o posibilă dezintegrare a țării.

Referindu-se la perioada celui de-al doilea război în Cecenia, el a declarat: „Omologii mei, mulți președinți și prim-miniștri, mi-au spus ulterior că deciseseră că Rusia va înceta să mai existe. Singura întrebare era când se va întâmpla acest lucru și cu ce consecințe”.

Putin a făcut aceste declarații în cadrul unui documentar ce urmează să fie difuzat de postul public de televiziune Rossiia-1 și care este dedicat celor 15 ani petrecuți la conducerea Rusiei.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente