Acasă Locale Internationale Vladimir Putin acuză SUA că au ajutat separatiștii ruși

Vladimir Putin acuză SUA că au ajutat separatiștii ruși

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite că au ajutat separatiștii din regiunea Caucazului de Nord, în anii 2000, relatează Sky News, în pagina electronică.

Putin a declarat că își bazează afirmațiile pe interceptarea de către serviciile sale de informații a unor convorbiri telefonice între separatiști și ofițeri de informații americani. „Ei îi ajutau, chiar și cu transport”, a declarat liderul rus, care nu a dezvăluit însă când au fost realizate aceste apeluri.

Putin a declarat că a discutat despre această problemă cu președintele american de la momentul respectiv, George W. Bush, care i-a promis să îi admonesteze pe ofițerii respectivi. În cele din urmă, a declarat Putin, serviciile ruse de informații FSB au primit o scrisoare din partea „omologilor lor americani”.

Liderul rus susține că ofițerii americani și-au asumat dreptul de a „sprijini toate forțele de opoziție din Rusia”, inclusiv separatiștii islamiști din Caucaz.

El și-a exprimat temerea că Occidentul a vrut să facă rău Rusiei și a reamintit cum unii lideri i-au spus că nu i-ar deranja o posibilă dezintegrare a țării.

Referindu-se la perioada celui de-al doilea război în Cecenia, el a declarat: „Omologii mei, mulți președinți și prim-miniștri, mi-au spus ulterior că deciseseră că Rusia va înceta să mai existe. Singura întrebare era când se va întâmpla acest lucru și cu ce consecințe”.

Putin a făcut aceste declarații în cadrul unui documentar ce urmează să fie difuzat de postul public de televiziune Rossiia-1 și care este dedicat celor 15 ani petrecuți la conducerea Rusiei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente