Acasă Locale Internationale Vladimir Putin, după întâlnirea cu Matteo Renzi: Italia e un al...

Vladimir Putin, după întâlnirea cu Matteo Renzi: Italia e un al Rusiei

putin123renzi_30583400

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, în cursul întrevederii, la Moscova, cu premierul italian Matteo Renzi, că Italia este un „partener privilegiat” al Rusiei pe scena internațională. Vladimir Putin a declarat, în cursul întrevederii, la Moscova, cu premierul italian Matteo Renzi, că Italia este un „partener privilegiat” al Rusiei pe scena internațională, potrivit evz.ro.

Premierul Italiei, Matteo Renzi, este cel care l-a susținut pe premierul Victor Ponta în campania electorală pentru Cotroceni, făcând în noiembrie 2014 o vizită de susținere la București.

Zilele trecute, vorbind despre politica externă a României la ambasada Italiei la București, Ponta a evocat, în glumă, o posibilă axă București-Roma-Washington.

Întâlnirea dintre Putin și Renzi a durat trei ore, fiind discutate subiecte precum criza din Ucraina, conflictul din Libia, rolul Rusiei în Siria și în combaterea terorismului islamist.

„Situația s-a înrăutățit în Libia, iar Rusia este în favoarea unei soluții politice, susținând eforturile Națiunilor Unite”, a afirmat Vladimir Putin.

El l-a îndemnat pe Matteo Renzi să intervină în cadrul Uniunii Europene pentru a facilita respectarea de către Kiev a armistițiului fragil din estul Ucrainei.

„Italia continuă să fie unul dintre partenerii privilegiați ai Rusiei, atât în Europa, cât și în lume. Nivelul schimburilor comerciale bilaterale a scăzut puțin în actualul context, dar comerțul cu Italia ocupă totuși un loc important”, a declarat Vladimir Putin.

„Situația din Ucraina rămâne complicată, dar nu mai sunt lupte intense și nici morți. Trebuie să se respecte Acordul de la Minsk, pentru deschiderea posibilității dialogului între Kiev și separatiști”, a declarat Matteo Renzi, care a vizitat, miercuri, Ucraina, unde s-a întâlnit cu președintele Petro Poroșenko.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente