Acasă sus Vladimir Putin: Rusia nu putea permite ca Peninsula Crimeea să devină parte...

Vladimir Putin: Rusia nu putea permite ca Peninsula Crimeea să devină parte a NATO

Președintele rus, Vladimir Putin, a justificat anexarea Crimeei de către Rusia, afirmând că Moscova nu putea permite ca această peninsulă să intre în componența NATO, relatează postul public de televiziune Rossia 24.

„Vreau să fie clar și sincer. Mențineam un dialog cu partenerii noștri – cu europenii și americanii – folosind doar instrumente diplomatice și pașnice. Însă la încercările noastre de a continua acest dialog, ei ne-au răspuns prin susținerea unei lovituri de stat anticonstituționale în Ucraina. Nu aveam nicio garanție că Ucraina nu va deveni mâine parte a NATO”, a declarat Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 și postului de televiziune TF1.

„Să mă scuzați, dar noi nu puteam proceda altfel în aceste condiții, când un teritoriu cu o populație preponderent de origine rusă risca să ajungă într-o alianță militară internațională, deși locuitorii Crimeei voiau să fie în componența Rusiei”, a adăugat el.

Totodată, liderul de la Kremlin a afirmat că „o politică bazată pe expansiune și cuceriri de teritorii nu are viitor în epoca contemporană”.

El a subliniat că destrămarea fostei Uniuni Sovietice a fost o „catastrofă umanitară a secolului XX, ci nu una de tip politic sau ideologic”.

De asemenea, președintele rus a declarat că ar vrea ca numele lui să rămână în istorie și să fie legat de ameliorarea condițiilor de viață în Rusia.

„Aș vrea să fiu considerat drept un om care a făcut tot de a putut pentru fericirea și prosperitatea țării sale, a poporului său”, a spus Putin.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente