29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusVladimir Putin: Rusia nu putea permite ca Peninsula Crimeea să devină parte...

Vladimir Putin: Rusia nu putea permite ca Peninsula Crimeea să devină parte a NATO

Președintele rus, Vladimir Putin, a justificat anexarea Crimeei de către Rusia, afirmând că Moscova nu putea permite ca această peninsulă să intre în componența NATO, relatează postul public de televiziune Rossia 24.

„Vreau să fie clar și sincer. Mențineam un dialog cu partenerii noștri – cu europenii și americanii – folosind doar instrumente diplomatice și pașnice. Însă la încercările noastre de a continua acest dialog, ei ne-au răspuns prin susținerea unei lovituri de stat anticonstituționale în Ucraina. Nu aveam nicio garanție că Ucraina nu va deveni mâine parte a NATO”, a declarat Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 și postului de televiziune TF1.

„Să mă scuzați, dar noi nu puteam proceda altfel în aceste condiții, când un teritoriu cu o populație preponderent de origine rusă risca să ajungă într-o alianță militară internațională, deși locuitorii Crimeei voiau să fie în componența Rusiei”, a adăugat el.

Totodată, liderul de la Kremlin a afirmat că „o politică bazată pe expansiune și cuceriri de teritorii nu are viitor în epoca contemporană”.

El a subliniat că destrămarea fostei Uniuni Sovietice a fost o „catastrofă umanitară a secolului XX, ci nu una de tip politic sau ideologic”.

De asemenea, președintele rus a declarat că ar vrea ca numele lui să rămână în istorie și să fie legat de ameliorarea condițiilor de viață în Rusia.

„Aș vrea să fiu considerat drept un om care a făcut tot de a putut pentru fericirea și prosperitatea țării sale, a poporului său”, a spus Putin.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente