Acasă Locale Stiri Satu Mare Vladimir Putin: Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină...

Vladimir Putin: Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier

Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier, ceea ce ar fi dezastruos pentru țară, a asigurat președintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu publicat duminică de agenția Tass.

Întrebat dacă Rusia nu încearcă să ridice noi bariere față de Occident, președintele a răspuns: „Nu facem acest lucru. Și nu îl vom face. Înțelegem care ar fi consecințele dezastruoase ale unei noi Cortine de Fier pentru noi”.

„În alte țări au fost perioade în care acestea au încercat să se izoleze de restul lunii și plătesc un preț foarte greu pentru aceasta”, a amintit Putin.

Izolată pe scena internațională din cauza unei dispute cu Occidentul pe fondul crizei ucrainene, Rusia, afectată de o serie de sancțiuni occidentale fără precedent, își vede economia în pragul recesiunii în timp ce moneda, rubla, a pierdut aproape trei sferturi din valoare în fața euro de la începutul anului.

Cu toate acestea, președintele a asigurat că nu a fost afectat de primirea glacială care i-a fost rezervată de liderii occidentali la summitul G20 din Brisbane (Australia), în urmă cu o săptămână.

„Este total inutil pentru mine (să simpatizez cu alți lideri ai G20) dacă ei neglijează interesele Rusiei”, a subliniat el, adăugând că țara sa „pur și simplu nu are nevoie să intre în competiție cu Occidentul” și că trebuie „să își ducă la îndeplinire în mod pașnic obiectivele”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente