29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăsusZetea și Gurzău au pierdut procesul cu ANI, rămân în continuare incompatibili

Zetea și Gurzău au pierdut procesul cu ANI, rămân în continuare incompatibili

Silviu Zetea, primarul comunei Medieșu Aurit, respectiv Ioan Bartok Gurzău primarul comunei Beltiug, au pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce au cerut în instanță anularea deciziei de incompatibilitate formulată la sfârșitul anului trecut de ANI. 

Cei doi edili au atacat decizia ANI la Curtea de Apel Oradea (CAO), însă magistrații au respins cererea de anulare a deciziei ANI prin care au fost declarați incompatibili. Cele două soluții au fost pronunțate luni, 17 martie. Decizia CAO nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Silviu Zetea a fost declarat incompatibil de către ANI întrucât, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al comunei în AGA a SC Apaserv SA Satu Mare, în AGA a SC Primaserv Odoreu SRL și reprezentant al comunei în AGA a SC Tur-Someș Livada SRL.

În ceea ce îl privește pe primarul din Beltiug, acesta este acuzat că a deținut simultan funcția de primar și pe cea de reprezentant al comunei în AGA a SC Apaserv SA.

Potrivit celor declarate de Gurzău „eu am fost mandatat de Consiliul Local să reprezint comunitatea în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Apaserv SA. Dacă eu ca primar nu am voie să semnez, viceprimarul nu are voie, secretarul nu, atunci să semneze femeia de serviciu? E o situație aberantă. Legea există din 2003 dar acum s-a trezit cineva ca să o aplice. Această chestiune a fost discutată și la nivelul Uniunii Europene. Cererea de suspendare a fost respinsă dar voi ataca decizia la înalta Curte de Casație și Justiție. Ce se va întâmpla dacă Curtea nu ne va da câștig de cauză? Nu știu. Odată să ajungem acolo și atunci vom vedea”.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente