marți, mai 28, 2024
AcasăsusZi decisivă pentru candidatul coaliției la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu

Zi decisivă pentru candidatul coaliției la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu

Decizia trebuie luată în condiţiile în care Cîrstoiu urma să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal, cu atât mai mult cu cât în toate sondajele de până acum este pe locul trei, la mare distanță de principalii doi competitori, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid. Decizia va fi dificilă în condiţiile în care Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei, potrivit News.ro. PNL, prin vocea preşedintelui Nicolae Ciucă, spune că, în caz de nevoie, va avea propriul candidat, iar preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că „perioada de independenţă a apus”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Roma, întrebat de presa din ţară dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, că încă nu şi-a ales capitala şi nu ştie dacă să candideze la Roma, la Londra, la Paris sau la Madrid.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost „cam singur în precampania asta”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente