Acasă Locale Stiri Satu Mare „Ziua Internațională a Toleranței” sărbătorită și la Colegiul Național „ Doamna Stanca”

„Ziua Internațională a Toleranței” sărbătorită și la Colegiul Național „ Doamna Stanca”

Ziua de 16 noiembrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite  „Ziua Internațională a Toleranței”.

Pentru a marca importanța acestei zile pentru societatea contemporană,  la Colegiul Național „ Doamna Stanca” Satu Mare a avut loc joi, 13 noiembrie, o dezbatere cu tema Toleranță și conviețuire.  Cu acest prilej elevii claselor  a IX-a A, C, F,  de la profiluri și specializări diferite,  au realizat proiecte la care au lucrat în echipe și pe care le-au prezentat colegilor.

Materialele elaborate au evidențiat importanța toleranței în ceea ce privește  crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea personalității umane și a unei societăți deschise și democratice. De asemenea s-au prezentat informații despre prejudecăți și discrimare, ca elemente negative care se regăsesc în societățile contemporane iar un loc  aparte i-a revenit prezentării drepturilor omului în general, ale copilului, în special.

Toate aceste materiale au constituit baza unor discuții și argumentări pentru nevoia de toleranță, multiculturalitate, diversitate, respect și acceptare de sine și a celorlalți. Toleranța a fost înțeleasă ca o  „armonie în diferențe”.

La această activitate au participat, ca invitați, doamna director al Colegiului Național ”Doamna Stanca” , prof. Anna-Maria Marușca, doamna director adjunct  , prof. Cristina Gherman, doamna profesoară Gabriela Silaghi, domnul profesor Sorin Ursei.

Activitatea a fost organizată și coordonată de domnul profesor de științe socio-umane din cadrul colegiului,  profesor dr. Adrian Havrincea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente