Acasă Locale Stiri Satu Mare Ziua Națională a României. Sărbătoarea tuturor românilor

Ziua Națională a României. Sărbătoarea tuturor românilor

Afis_1 Decembrie

Biblioteca Județeană Satu Mare, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Colegiul Național “Doamna Stanca“ organizează vineri, 27 noiembrie 2015, cu începere de la ora 1000, la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, manifestarea intitulată “1 Decembrie, Ziua tuturor românilor“.
Principalele obiective ale activității vizează cultivarea sentimentului de apartenență la Țară și Națiune, promovarea simbolurilor naționale (Imn, Drapel, Stemă), stimularea unei atitudini pozitive față de simbolurile naționale și perceperea bibliotecii de către participanți ca spațiu al dialogului și al afirmării.
Fiecare națiune, fiecare țară din constelația politică a lumii își are propriile momente de strălucire istorică pe care le rememorează ca elemente de reper și idealuri sacre din generație în generație. Națiunea română a sfințit în calendarul propriu ziua când, toți membrii ei, au devenit cetățeni ai aceleiași țări, după o dezbinare seculară. Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreția ei stă în faptul că desăvârșirea unității naționale este opera istorică a întregii națiuni române. Aceasta este, pe scurt, lecția de istorie pe care dorim să o transmitem participanților la evenimentul „1 Decembrie, Ziua tuturor românilor.”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Programul manifestării va cuprinde intonarea Imnului de stat al României, moment de reculegere pentru eroii neamului, discursuri și cuvinte de salut din partea organizatorilor, oficialităților și a invitaților, prezentări și expoziții tematice despre Marea Unire și Revoluția din decembrie 1989, urmate de prelegeri ale elevilor de la Colegiul Național “Doamna Stanca“ despre Vasile Lucaciu, ocrotitorul prestigioasei instituții de învățământ.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor administrației publice județene și locale, ai instituțiilor de învățământ din sistemul public și ai instituțiilor de cultură, partenerii media, publicul larg.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente