Acasă Stiri Carei Personalul de la centrul de vaccinare din Carei nu și-a primit salariul...

Personalul de la centrul de vaccinare din Carei nu și-a primit salariul din aprilie

Centrul de vaccinare din Carei și-a suspendat activitatea pentru câteva ore. Azi, în intrevalul 11:00 – 13:00, personalul care deservește centrul de vaccinare și-a întrerupt activitatea în semn de protest. Angajații sunt nemulțumiți că nu și-au primit slariile de câteva luni.

Salariile acestora sunt asigurate de Ministerul Sănătății care virează banii lunar prin intermediul Direcției de Sănătate Publică – DSP Satu Mare.

Primăria Carei a transmis sumele necesare, DSP-ului, și chiar a încercat să plătească personalul centrului cu bani luați din bugetul local, însă cadrul legal nu permite acest lucru.

În consecință, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, speră într-o deblocarea rapidă a situației, astfel încât funcționarea centrului de vaccinare să nu fie afectată de neplata salariilor.


”Fondurile de salarizare a personalului care deservește centrul de vaccinare din Carei, respectiv asigurarea cheltuielilor materiale intră în categoria fondurilor cu destinație specială de la Ministerul Sănătății. Primăria Carei are obligația legală ca, până în data de 5 a fiecărei luni, să facă centralizarea acestor cheltuieli și să transmită situația Ministerului Sănătății, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, lucru care s-a și întâmplat. În contractele individuale, respectiv în contractul Primăriei Carei cu DSP Satu Mare se prevede că aceste sume trebuiesc virate până în ultima zi a fiecărei luni. Pentru luna martie, deși cu întârziere, au fost totuși virați acești bani, însă pentru lunile aprilie și mai deocamdată nu am primit fonduri de la Ministerul Sănătății. Am încercat să împrumutăm acești bani din bugetul local, însă acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal, fiind vorba de fonduri cu destinație specială. Situația este identică în întreaga țară, personalul centrelor de vaccinare începând să-și piardă răbdarea în așteptarea salariilor restante. Sper că această situație neplăcută se va debloca cât mai repede pentru a nu afecta funcționarea centrului de vaccinare din municipiul Carei”, a transmis primarul Eugen Kovacs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente