luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareA inceput Festivalul Capsunelor din Halmeu

A inceput Festivalul Capsunelor din Halmeu

Comuna Halmeu se afla timp de doua zile in straie de sarbatoare, astazi in jurul orei 12:00 majoretele au defilat prin centrul comunei pe ritmuri de fanfara, admirate de catre localnici.

Dupa dansul majoretelor, a urmat deschiderea oficiala , prilej cu care, partidele politice s-au intrecut in declaratii, ”care a inventat capsuna de Halmeu”…

În Halmeu, alături de căpșuni, se produce și o cantitate importantă din legumele destinate consumatorilor din vestul țării și din Ungaria. Cultivarea căpșunilor reprezintă o sursă importantă de venit pentru locuitorii din Halmeu, iar recoltarea lor este un motiv de mare bucurie. An de an, în ultima sâmbătă și duminică a lunii mai, se organizează marea sărbatoare a căpșunilor.

IMG_4339Căpșunarii din Halmeu, continuă tradiția cultivării savuroaselor fructe roșii, pe sute de hectare de teren, de aproape o jumătate de veac, fiind vestiți în întreaga țară pentru calitatea căpșunilor cultivate.

Chiar dacă mai mulți producători încep să renunțe la cultura căpșunilor, în favoarea legumelor, Halmeul își păstrează încă renumele de „centru al căpșunilor”din România, aici recoltându-se anual, o cantitate de 4.000-5.000 de tone de căpșuni dulci și gustoase.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente