Acasă sus Lume foarte puțină la “Festivalul Vinului” de la Satu Mare

Lume foarte puțină la “Festivalul Vinului” de la Satu Mare

“Pe platou, puteau fi zărite maxim 20 de persoane dintre care jumătate erau din presă și jumătate angajați ai Consiliului Județean.”

Sâmbătă și duminică, 12 respectiv 13 aprilie 2014, sătmărenii au putut fi prezenți (dar nu prea au făcut-o), la a XI-a ediție a “Festivalului Vinului”, manifestare organizată de Consiliul Județean.

În cadrul evenimentului a avut loc și un concurs în care cei care au dorit să își etaleze cunoștințele în ale vinului s-au putut înscrie la „Concursul Județean de Vinuri Nobile”. La probe au participat doar vinurile medaliate cu aur sau argint la concursurile zonale. Probele înscrise au fost în număr de 91,  de la producători din Foieni, Ardud, Orașu Nou, Turulung, Pir, Carei, Ciumești, Halmeu, Beltiug și Dobra.

Süveg László din Orașu Nou (cu vinul Bianca) are cel mai bun vin alb din județ iar Reizer György din Turulung (cu vinul Cabernet Sauvignon) cel mai bun vin roșu. Cei doi producători au obținut „Marele Aur” la cea de-a XI-a ediție a „Concursului Județean de Vinuri Nobile”, organizat la Satu Mare.

 

IMG_3820Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef. La eveniment au participat și deputatul UDMR, Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica dar și viceprimarul Radu Roca.

Juriul a fost format anul acesta din Marian Timofti, președintele Asociației Somelierilor din România, Septimiu Crișan, vicepreședinte și Istvan Pentek, secretar adjunct în cadrul aceleiași asociații, Radu Rizea, specialist viticultură și Horia Hasnaș, redactor la www.vinul.ro.

Sătmărenii participanți au putut să își achiziționeze vouchere în valoare de 10 lei pentru a degusta vin, și mâncare tradițională.

Programul artistic a fost asigurat, sâmbătă de Petrică Mureșan și formația, Vasile Coca, formația Majestic, Văru’ Săndel iar duminică începând, de elevii Școlii de Arte, Csodaszarvas, Vlad Doroș și George Negrea.

Evenimentul nu a fost tocmai o reușită, sătmărenii nu prea s-au înghesuit la această manifestere, pe platou, în timp ce cânta Varu’ Săndel, puteau fi zărite maxim 20 de persoane dintre care jumătate erau din presă și jumătate angajați ai Consiliului Județean. Din cele declarate de locuitori, festivalul a fost prost mediatizat, neștiindu-se nimic de el până înainte cu o zi.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente