Acasă sus Băsescu, despre mandatele de ascultare: La câtă corupție este, mă îndoiesc că...

Băsescu, despre mandatele de ascultare: La câtă corupție este, mă îndoiesc că sunt prea multe

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că se îndoiește de faptul că numărul mandatelor de ascultare emise pe siguranță națională ar fi prea mare „la câtă corupție este”, menționând că în deciziile CSAT este inclusă corupția ca element care afectează securitatea națională.

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea Tv, dacă nu apreciază că sunt prea multe mandate de ascultare emise pe siguranță națională, având în vedere că numărul acestora a crescut.

„Ce poți să faci dacă structurile autorizate ale statului spun «am nevoie de mandat de ascultare pe siguranță națională»? Atenție însă, siguranță națională nu înseamnă numai antiterorism (…), corupția este element care ține de siguranța națională. În baza acestor hotărâri (ale CSAT, n.r.) SRI își face treaba, pentru că e în strategia de securitate națională lupta împotriva corupției. Deci, la câtă corupție este, mă îndoiesc că e prea mult”, a răspuns șeful statului.

De altfel, Băsescu a prezentat o hotărâre a CSAT de la începutul mandatului său în care era introdusă combaterea corupției în strategia de securitate națională.

„Primul CSAT la care am participat, în februarie 2005, în prima hotărâre CSAT la articolul 1 spune că în România corupția a ajuns să afecteze securitatea națională și trebuiesc luate măsuri de integrare a luptei anticorupției în strategia de securitate națională (…). Ca să ajungi la ce au ajuns astăzi DNA, DIICOT, Parchetul General, ÎCCJ, SRI, Poliția, Doi și un sfert, toți sunt parte a acestui angrenaj de luptă împotriva corupției, deci, ca să ajungi ca acest angrenaj să dea rezultate trebuie timp”, a declarat președintele, făcând referire la anchetele soluționate în ultimii ani cu decizii definitive ale instanței.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente